S’obre la convocatòria per inscriure’s al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

S’obre la convocatòria per inscriure’s al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

Les associacions ja inscrites poden demanar la renovació fins al 30 d’abril si presenten la memòria d’activitats d’impuls lingüístic organitzades el 2016.

Les entitats que vulguin formar part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana o vulguin renovar la seva adhesió han d’enviar la sol·licitud telemàticament entre l’1 de gener i el 30 d’abril.

Les sol·licituds s’han de presentar adjuntant un formulari i la memòria d’activitats que certifiqui que l’entitat ha fomentat el català durant aquest any.

El Cens és una agrupació de fundacions i associacions que promouen el català en diversos àmbits d’actuació, des de la cultura fins a les noves tecnologies.

Des que la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat va crear el Cens el 2002, el nombre d’entitats adherides ha augmentat progressivament. De les 22 associacions que aplegava al principi, ara n’hi ha 171 que sumen, en total, més de 600.000 persones sòcies.

Les entitats del cens es reparteixen per tot el territori de parla catalana. La majoria es troben a Catalunya, però també n’hi ha a la Catalunya Nord, Andorra, Illes Balears, País Valencià, la Franja d’Aragó, l’Alguer i Roma.

L’objectiu de la plataforma és incrementar el coneixement i l’ús del català entre la població en general i els col·lectius concrets. “La llengua no es pot fomentar només des del Govern, la llengua s’ha de fomentar a través de tota una xarxa social, una que cada vegada és més gran i més integrada en la idea que el català és una llengua per a tot i per a tothom”, s’explica a la Revista Tècnica de Política Lingüística.

Afegeix un comentari nou