Tres referents de l’advocacia i els drets humans, guardonats amb els Premis Valor

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
Els premis s'entregaran el 22 de juny Font: La República
Els premis s'entregaran el 22 de juny
El logotip del Consell de l'Advocacia Catalana Font: Consell de l'Advocacia Catalana
El logotip del Consell de l'Advocacia Catalana

Tres referents de l’advocacia i els drets humans, guardonats amb els Premis Valor

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

Hauwa Ibrahim, Magda Oranich i el sacerdot Pare Manel són els guanyadors de la IV edició dels guardons que impulsa el Consell de l’Advocacia Catalana cada any.

Les advocades Hauwa Ibrahim i Magda Oranich i el sacerdot Pare Manel rebran el 22 de juny els guardons dels Premis Valor del Consell de l’Advocacia Catalana, que els distingeixen per la seva implicació en la lluita pels drets humans com a membres de l’advocacia a Catalunya.

Magda Oranich, al costat de les víctimes del franquisme

Magda Oranich (Barcelona, 1945) rebrà el Premi Valor a l’Advocacia Compromesa com a advocada que va defensar nombrosos presos polítics durant el franquisme i referent en la lluita per als drets de la dona i la igualtat de gènere.

Va portar –i va guanyar el cas– l’acusació particular de les víctimes del violador de l’Eixample, el 1988, ha representat multitud de víctimes de violacions i de maltractaments en orfenats franquistes.

A més, és pionera en la defensa dels drets dels animals, ja que va ser una de les impulsores de la Iniciativa Legislativa Parlamentària (ILP) que va abolir, el 2010, les curses de brau a Catalunya. Ara presideix la Comissió de Protecció i Defensa dels Drets dels Animals de l’Estat espanyol.

Hauwa Ibrahim, referent en la defensa de dones i nenes a Nigèria

Hauwa Ibrahim (Nigèria, 1968) rebrà el Premi Valor a l’Advocacia Sense Fronteres per la labor com a advocada en la defensa de les dones i nenes a Nigèria i per l’especial col·laboració en el cas de les nenes segrestades per Boko Haram.

El 1999 va començar a representar les dones i nenes acusades d’adulteri i condemnades a mort lapidades o a amputacions per robatori.

És fundadora de l’ONG Mares Sense Fronteres, on va reunir dones de tot el món amb l’objectiu de reinserir a la societat els i les joves que han caigut en les xarxes del fonamentalisme.

Hauwa Ibrahim

El Pare Manel, promotor d’accions socials als barris més vulnerables

El Pare Manel (Granada, 1954) rebrà el Premi Valor a la Solidaritat, per la seva tasca solidària i humanitària d’integració social que el va portar a crear la Fundació Pare Manel el 2004. L’entitat treballa per millorar les condicions de vida dels infants, joves i famílies dels barris de Verdum i Roquetes, del districte de Nou Barris de Barcelona.

És sacerdot des del 1975 i fundador de l’Associació Muntanyès, predecessora de la Fundació Pare Manel. La seva acció preferent es situa en els barris més vulnerables.

Va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Honor de Barcelona.

Pare Manel

Afegeix un comentari nou