Àmbit de la notícia
Jurídic

Un informe d'UGT denuncia la situació laboral de les persones amb discapacitat

Autor/a
Montse Agudo
  • Cadira de rodes. Font: Ocell de bosc
  • Simbols de la discapacitat

Aprofitat la celebració del Dia internacional de les persones amb discapacitat, el Sindicat UGT ha fet públic un estudi en el que denuncia les dificultats que tenen les persones amb discapacitat per trobar feina.

El passat dia 2 de desembre, el sindicat UGT va fer públic un estudi, en el qual es fa palès la dificultat que tenen les persones amb discapacitat a l’hora d’incorporar-se al mercat de treball i les condicions que se’ls apliquen.

Aquest estudi s’ha presentat amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i la conclusió és que els drets de les persones amb discapacitat respecte a la seva integració laboral estan amenaçats.

A Catalunya hi ha més de 500.000 persones amb alguna discapacitat legalment reconeguda

De l’informe es desprèn que l’atur registrat entre els treballadors amb discapacitat va augmentar un 3,7% en els primers nou mesos de l’any en comparació amb el mateix període de 2013.

Segons dades de l’informe, entre el gener i l’octubre de 2014 només es van contractar 9.494 persones amb discapacitat, és a dir, el 0,46% de la contractació a Catalunya.

També s’ha de tenir en compte que la majoria d’aquests contractes són temporals i precaris i, a més, el 96% són subvencionats.

Una altra desigualtat que es troben les persones amb discapacitat és la diferència de salari, ja que una persona amb discapacitat, de mitjana, cobra un 11,5% menys de sou brut i té una taxa de temporalitat més de quatre vegades superior a la resta de treballadors.

Per altra banda, també s’ha de remarcar que la majoria d’empreses de més de 50 treballadors incompleixen la obligació de reservar un 2% del seu equip humà a persones amb discapacitat.

Amb relació a aquesta qüestió, la UGT també destaca que només 76 dels 602 convenis col·lectius registrats a Catalunya aquest any preveuen aquesta quota.

Altres entitats, com la Federació Catalana de la discapacitat intel·lectual (DINCAT) o el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) també han fet les seves reivindicacions respecte a la situació de les persones amb discapacitat i han demanat més recursos a les Administracions.

Concretament, la Dincat ha recordat que l’àmbit laboral és només una de les dificultats amb que es troben les més de 47.000 persones amb discapacitat intel·lectual que hi ha a Catalunya, recordant que més de 650 persones en aquesta situació no tenen accés a un servei d’atenció diürna o residencial.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari