Un pas endavant cap al Pacte català contra la violència masclista

Suport Tercer Sector – Fundesplai
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un pas endavant cap al Pacte català contra la violència masclista

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El Parlament aprova per unanimitat una moció que insta el Govern català a crear i liderar aquest Pacte format per entitats, moviments socials, partits polítics i sindicats.

La moció, aprovada el 22 de desembre per tot el Parlament i presentada pel Partit dels Socialistes de Catalunya, demana que el pacte tracti tant la violència en l’àmbit de la parella, com l’assetjament sexual a l’escola i a la feina, les agressions sexuals al carrer, el tràfic i explotació sexual de dones i nenes i qualsevol altra forma de violència masclista.

També considera clau la sensibilització sobre aquesta problemàtica social a les escoles i aposta per la posada en marxa a tots els centres educatius (públics, concertats i privats) d’un protocol de compliment obligatori que incorpori la perspectiva de gènere de forma transversal.

Alhora, proposa que el Departament de Justícia, amb l’assessorament d’associacions feministes expertes, dissenyi un pla de formació sobre violència masclista que haurà de cursar de forma obligatori tot el personal de justícia.

Entre d’altres demandes, exigeix a més que s’estudiï “en profunditat” perquè a Catalunya, i especialment a Barcelona, es donen menys ordres de protecció en comparació a la resta de l’estat; que es reforcin campanyes de sensibilització contra la violència de gènere i que es promogui una millor atenció i acompanyament a les víctimes.

Afegeix un comentari nou