Participa a la jornada ‘Responsabilitat penal de les associacions i fundacions’

Suport Tercer Sector - Jurídic
Autor/a: 
Dani Gallart
L’acte s’iniciarà abordant els elements clau d’un programa de prevenció de delictes. Font: Suport Tercer Sector. Font: Font: Suport Tercer Sector.
L’acte s’iniciarà abordant els elements clau d’un programa de prevenció de delictes. Font: Suport Tercer Sector.
Francisco Bonatti, vicepresident de la Secció de Compliance de l'ICAB, serà l'encarregat d'abordar el programa de prevenció de delictes. Font: Canal-Compliance. Font: Font: Canal-Compliance.
Francisco Bonatti, vicepresident de la Secció de Compliance de l'ICAB, serà l'encarregat d'abordar el programa de prevenció de delictes. Font: Canal-Compliance.

Participa a la jornada ‘Responsabilitat penal de les associacions i fundacions’

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector - Jurídic

Resum: 

Suport Tercer Sector-Fundesplai organitza l’acte el 26 de novembre al Palau Robert amb l’objectiu d’explicar a les entitats com aplicar mesures de Compliance i, així, evitar riscos que porten a pèrdues i multes importants.

La jornada anual de Suport Tercer Sector es centra en la prevenció dels riscos penals en organitzacions no lucratives (Compliance penal).

La sessió s’organitza amb la col·laboració del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), l'Associació Espanyola de Compliance (ASCOM), l'Oficina Antifrau de la Generalitat de Catalunya, l'Oficina de Transparència i Bones Pràctiques de l'Ajuntament de Barcelona i la Federació ECOM.

El Compliance penal és un instrument per a la millora de la gestió de les organitzacions del Tercer Sector i cada vegada més entitats aposten per desenvolupar normatives i protocols interns amb l’objectiu d’evitar riscos que poden comportar pèrdues i sancions importants.

Victor Garcia, cap de Suport Tercer Sector, assegura que “aquesta jornada és una oportunitat perquè fundacions i associacions estiguin a l’ordre del dia sobre els procediments i bones pràctiques que identifiquin i classifiquin els riscos operatius i legals”. “Les persones expertes ens explicaran com establir mecanismes interns de prevenció, gestió, control i reacció davant d’aquest riscos” afegeix Garcia.

Programa de la jornada

L’acte s’iniciarà abordant els elements clau d’un programa de prevenció de delictes eficaç en fundacions i associacions i els aspectes pràctics de la Responsabilitat Penal. Els ponents d’aquesta part són Francisco Bonatti, vicepresident de la Secció de Compliance de l'ICAB i José María Torras Coll, magistrat de l'Audiència provincial de Barcelona.

La segona part es centrarà en la relació entre Administració Pública i entitats del Tercer Sector, experiència en la implantació del canal ètic/canal de denúncies i el Compliance com a eina de millora de la gestió de les entitats. Les ponents són Lourdes Parramon, cap de l'Àrea de Relacions Institucionals de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Rosa Sánchez, directora dels Serveis d’Anàlisi de l’Oficina de Transparència i les Bones Pràctiques de l’Ajuntament de Barcelona i Montse Sans, responsable de l’Àrea de Suport a les Entitats d’ECOM.

Per finalitzar, es farà un repàs del registre horari i les obligacions que se’n deriven, a més de la presentació d'una app gratuïta amb versió web per a entitats no lucratives. L'assistència és gratuïta i per assistir, cal emplenar el formulari d’inscripció.

Suport Tercer Sector

Suport Tercer Sector és el departament de Fundesplai dedicat a l’enfortiment del Tercer Sector. És l’àrea que es dedica a acompanyar i assessorar en tasques de gestió i formació per millorar i agilitzar la feina de les associacions i fundacions.

Amb 30 anys d’experiència i un equip estable de professionals especialistes en gestió associativa i de fundacions, Suport Tercer Sector organitza cada any una jornada sobre temes d’interès i actualitat per a entitats sense ànim de lucre.

La jornada de l’any passat es va centrar en la llei de protecció de dades i fa dos, en la incidència política del tercer sector.

Afegeix un comentari nou