Descripció i objectius
Aquest curs intensiu vol oferir formació sobre les principals tècniques i procediments de mediació en contextos interculturals, així com de resolució de conflictes comunitaris, proporcionant a l'alumnat les eines necessàries per tal d'afrontar amb èxit les situacions en què es requireixi una mediació.
Dates: del 17 al 31 de enero de 2014
Horari: Dilluns i divendres de 16 a 20 hores.
Total d'hores: 20 hores
Preu: 120 euros*.
*Descomptes (no acumulables):
-10% amb el Carnet Jove (108 euros)
- 100 euros per a estudiants, persones a l'atur, membres de famílies nombroses i monoparentals, voluntaris de La Formiga i antics alumnes.
Formació bonificada: Si sou treballadors en actiu teniu la possibilitat de fer la formació de forma bonificada, és a dir, subvencionada. Si esteu interessats poseu-vos en contacte amb nosaltres i us expliquem com fer-ho.
Lloc realització: La Formiga (c/Elkano, 74 baixos)
Inscripcions:
Ompliu la butlleta d'inscripció i envieu-la a info@laformiga.org fins a una setmana abans de l'inici del curs. Places limitades. Inscripcions per ordre de reserva de plaça.
Temari
1. EINES PER TREBALLAR A LA MEDIACIÓ. Enquadre, Enfocaments del procés de mediació,L’espai de la mediació, les funcions de l’espai de mediació.Com un recurs que facilita la connexió personalCom un recurs per a generar confiança. Comprensió i narratives, percepció i narratives, legitimació, re-enquadres.
2.DEFINICIÓ DE LES TÈCNIQUES . Micro, mini, tècniques i macrotècniques. Entrevistes: individuals i en triangle.Eines per legitimar i enquadrar, Els nivells del treball de mediació, L’estil d’interacció del mediador.
3. MICRO i MINITÈCNIQUES: Experiències i treball amb casos. (Comunitat magrebina)
4. TÈCNIQUES. La construcció d’una història alternativa.
5. MACROTÈCNIQUES: El procés de la trobada de mediació.Experiències i treball amb casos. (Comunitat pakistanesa)
6. ENTREVISTES: IIndividuals i en triangle.
Metodologia
Es combinarà la exposició de les temàtiques per part dels docents amb jocs de rol, treball en grup, dinàmiques i pluja d'idees. Els docents aniran donant material i lectures per treballar prèviament a casa i aprofitar així el temps a l'aula.
Professorat
Elizabeth Uribe Pinillos
Llicenciada en Història per la UB, formadora de formadors en interculturalitat i màster en Estudis interdisciplinars de la Dona (UB). Experta en formació en comunicació intercultural i en formació de professionals de diversos organismes públics i de mediadors interculturals.
Mohammed Essahli
Mediador intercultural amb més de 10 anys d'experiència en el servei de l'Ajuntament de Barcelona i membre supervisor de casos comunitaris i veïnals a la Diputació de Barcelona. Responsable en mediació comunitaria i veïnal en Canovelles, formador sobre cultura marroquí a diversos professionals (mossos d'esquadra, treballadors de Serveis socials...), i asessor en escoles i diversos professionals de Serveis Socials sobre relacions i casos amb famílies magrebines.
Gull Syed
Diplomat en Homeopatia i mediador en el Servei de mediació intercultural de l'Ajuntament de Barcelona. Formador en cursos de capacitació de mediadors. Intervenció mediadora en processos interpersonals i comunitaris i assessor a equips de serveis socials, tècnics de OACs i altres àrees d'administració pública (inmigració, educació, cossos i forces de seguretat, etc) en relació als col.lectius d'Asia meridional sobre: processos migratoris, sistemes familiars, rols de gènere, valors, hàbits, costums, comportaments, etc.