S’aprova el Projecte de llei per a la igualtat de tracte

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

S’aprova el Projecte de llei per a la igualtat de tracte

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

El passat dia 15 de setembre, el Govern va aprovar el Projecte de llei per a la igualtat de tracte amb la finalitat de lluitat contra la discriminació per a qualsevol motiu.

El Govern de la Generalitat va aprovar el passat 15 de setembre un Projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació per raó de religió o conviccions, capacitat, discapacitat, edat, origen racial o ètnic, sexe o orientació sexual o per qualsevol altra condició social o personal.

Aquest Projecte té un caràcter integral i la seva finalitat és eradicar el racisme, la persecució per motius religiosos, la xenofòbia, l’homofòbia i qualsevol altre expressió que atempti contra la igualtat i dignitat de les persones en tots els àmbits de la vida i la convivència.

El Projecte de llei combina mesures preventives i reparadores a fi que totes les persones estiguin protegides i puguin exercir els seus drets sense patir cap discriminació per qualsevol circumstància

Al mateix temps, el text preveu la creació d’un Pla nacional i un òrgan per a la igualtat de tracte i no-discriminació. Al Pla s’hauran de definir els eixos, línies estratègiques i mesures de prevenció , correcció i eliminació de conductes discriminatòries. L’òrgan serà l’encarregat de protegir i promoure la igualtat de tracte i no discriminació. Algunes de les seves funcions seran les següents:

  • Suport a la tramitació de queixes o reclamacions per motius de discriminació.
  • Esdevenir òrgan de mediació i conciliació entre les parts.
  • Iniciar investigacions sobre l’existència de situacions discriminatòries amb una rellevància especial.
  • Exercir la potestat d’incoació, inspecció, instrucció i sanció d’acord amb l’establert a la normativa.
  • Promoure l’adopció de codis de bones pràctiques en matèria de la no-discriminació.
  • Informar sobre el Pla nacional per a la igualtat de tracte i la no-discriminació i dels programes especials relatius a aquesta matèria.
  • Elaborar informes i estudis sobre la igualtat de tracte i la no-discriminació.

Afegeix un comentari nou