El Barça troba resistències als seus plans immobiliaris
Comparteix
Entitats del Baix Llobregat es mobilitzen contra un projecte de Can Barça de reurbanització de 60 hectàrees de terreny. El complex s’ubicaria just al costat del Parc Natural del Remolar. Les entitats ecologistes reclamen un anàlisis mediambientals dels impactes.
No tot són flors i violes a Can Barça. Sobretot pel que fa a les seves pràctiques immobiliàries. Durant l’últim mes s’han anat alternant reconeixements i victòries esportives amb crítiques, mobilitzacions i altres que donen una imatge més ben negativa de la gestió del club que el President Zapatero volia fer servir per millorar la imatge d’Espanya. Cap d’aquests temes de construcció, requalificacions de terrenys o projectes poc respectuosos amb les comunitats on s'ubiquen són un problema. Senzillament no es parla d’ells, emmascarats per l’èxit del millor equip de la història del futbol. Però les crítiques hi són.
La plataforma SOS Delta del Llobregat s’ha activat contra aquest despropòsit mediambiental, ètic, estètic que suposa el projecte Barça Parc. L’Ajuntament de Viladecans va signar un conveni pel desenvolupament i gestió d’una àrea esportiva i d’oci (comerços, hotels, etc.) d’unes 60 hectàrees. Això sí que és “més que un club”.
DEPANA ha alertat de que l’Avanç de Modificació del Pla General Metropolità que va presentar l’Ajuntament de Viladecans no recull cap dada ni esment als impactes ambientals ni conseqüències del futur complex esportiu. Altres entitats com SOS Llobregat, Salvem Oliveretes i Les Agulles han presentat també al•legacions al projecte Barça Parc. On es queixen de: que la ubicació afectarà a una zona de cria d’espècies protegides, la reducció d’hàbitats naturals, més impactes derivats.
Per més inri, avui s’alertava en alguns mitjans del risc de viabilitat d’un altre projecte immobiliari de Can Barça: El Pla del Barça. Un estudi municipal alertava de la poca viabilitat econòmica de la inversió.
Afegeix un nou comentari