Curs de conflictologia: Origen i causes de l’exili sirià i altres refugiades oblidades

Curs de conflictologia
Barcelona
Dimarts, 10/11/2015 fins Dijous, 19/11/2015

Durant el mes de novembre es durà a terme aquest curs organitzat pel Servei Civil Internacional de Catalunya que pretén explorar l’origen, la ruta i també el destí del fenomen dels refugiats.

L’objectiu d’aquest curs és la promoció de la cultura de pau, l’anàlisi de la violència en diferents contextos internacionals, la defensa dels drets humans i les llibertats individuals, així com l’impuls de la governabilitat i el teixit social com a fonaments d’un desenvolupament social i econòmic, equitatiu i sostenible que incideixi en la redistribució de la riquesa i la justícia social.

Durant els últims mesos els mitjans de comunicació han posat el focus en la situació de les persones refugiades provinents, sobretot, de països de l’orient mitjà, en una de les que sembla la crisi de refugiats més gran de la història recent.

Però estem, segur, davant d’una crisi? Es tracta d’un fet aïllat dels últims mesos? O ve lligat a una crisi sistèmica? D’on provenen aquestes persones? De què fugen i que els espera a l’arribada a Europa?

En aquesta nova edició del curs de conflictologia es vol anar més enllà de les imatges dels murs i les policies europees per anar a parar a l’origen, la ruta i també el destí d’aquest fenomen, per comprendre-ho en la seva totalitat i no quedar-nos només amb la versió dels mitjans de comunicació.

El curs tindrà lloc els dies 10, 12, 17, 18 i 19 de novembre de 16:30 a 20:30h i cal inscripció prèvia (5€ socis i 15€ no socis).

Data: 

Dimarts 10 nov

Hora: 

16:30

Organitzador: 
Servei Civil Internacional de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicació@sci-cat.org