Campanya de sensibilització “#DONAVEU1325”

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Campanya de sensibilització “#DONAVEU1325”

Ravalnet

Resum: 

La iniciativa pretén incentivar el debat sobre la situació actual de les dones en situacions de conflictes armats i manifestar la necessitat de crear una agenda internacional pública sobre dones, pau i seguretat.

L'Agència Catalana de Cooperació demana a la ciutadania amb la campanya "#DONAVEU1325" que s'impliqui donant-li difusió a les xarxes socials per tal d'avançar cap a la igualtat i la justícia.

Amb aquests objectius ha creat una plataforma web que ofereix continguts amb els quals es vol donar visibilitat i posar en valor el paper que han jugat i juguen les dones en els conflictes armats i en la construcció dels processos de pau. També intenta concienciar sobre l'impacte de les guerres sobre elles, les nenes i els infants.

Al web es poden llegir els testimonis de quatre dones que han defensat els drets humans en aquestes circumstàncies: Bakira Hasecic (Bòsnia i Herzegovina), Caddy Adzuba (República Democràtica del Congo), Luz Méndez Gutiérrez (Guatemala) i María Eugenia Cruz (Colòmbia).

#DONAVEU1325” està emmarcada en el Pla director de la cooperació 2015-2018, que promou una cooperació basada en els drets i la igualtat de gènere, donant especial importància als drets humans de les dones i el seu rol en els processos de pau.

El nom de la campanya ve de la Resolució 1325 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides de l'1 d’octubre de 2000, que va reconèixer per primera vegada aquest paper desenvolupat per la dona. D'aquesta manera, la iniciativa commemora els 15 anys de la seva aplicació. També ha coincidit amb la cimera de les Nacions Unides que s'ha celebrat a Nova York el mes d'octubre.

Afegeix un comentari nou