Àmbit de la notícia
Internacional

Recurs: Com redactar una proposta per la UE?

  • UE, formació i finançament

Del 22 al 24 de febrer ha tingut lloc a Brussel·les una nova edició del curs “Com obtenir finançament de la UE”, que ha comptat amb la participació de 20 membres de ONG basades a Brussel·les i altres països de la UE. Aquesta formació oberta a les ONG, que treballen en l’àmbit de drets humans i desenvolupament, té l'originalitat de ser impartida per consultors amb experiència en la avaluació de projectes, i proposa exercicis concrets a través dels quals els participants es posen en la pell dels avaluadors. 

Ben sovint alhora de redactar una proposta per la UE ens trobem involucrats en un procés llarg i complicat per un resultat frustrant: el projecte no és acceptat; no per contingut sinó per que no hem sabut adaptar-ho bé a les exigències de la UE.

 

La formació proposada per HRights Consultancy del 22 al 24 de febrer a Brussel·les ha acollit petites i grans organitzacions que tenen totes en comú que presenten projectes per finançament a la Unió Europea. En aquesta edició han participat per exemple Search for common groundInternational Crisis group,International Center for transitional justice, la Campanya Internacional pel Tibet, etc.

 

Totes elles tenen un objectiu: redactar el millor projecte per augmentar la possibilitat d’obtenir un finançament de la UE. La originalitat d’aquesta formació es que les organitzacions es posen en posició d’avaluadors de projectes ficticis o dels altres participants i així guanyen experiència de primera mà guiada per experts amb experiència directa de la UE.

 

Les properes dates estan a la web i també hi ha possibilitat de demanar una formació a mida. Pròximament a Barcelona? 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari