Esdeveniment en línia

Conferència virtual 'Edatisme vers les persones grans: a què ens enfrontem?'

Data de l'esdeveniment:
dilluns, 15 nov. 2021

La discriminació que pateixen les persones grans a causa de la seva edat té conseqüències a curt i llarg termini. En aquesta xerrada es plantejaran iniciatives per fer front a l'edatisme i els estereotips.

L'Organització Mundial de la Salut sosté que l'edatisme ja és la tercera causa de desigualtat al món, després del racisme i del masclisme, però molta gent no té consciència d'aquesta discriminació cap a les persones grans. Per donar a conèixer aquesta realitat tan invisibilitzada, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials retransmetrà en directe per internet el 15 de novembre la conferència "Edatisme vers les persones grans: a què ens enfrontem?".

La xerrada anirà a càrrec de l'especialista en psicogerontologia Montserrat Celdrán. Doctora en Psicologia, és professora de la Universitat de Barcelona i membre del seu grup de recerca en gerontologia. També forma part del Patronat d'Amics de la Gent Gran i del grup d'experts de l'Observatori de la Soledat.

Durant la seva intervenció, farà una anàlisi dels estereotips que originen l'edatisme, així com dels sentiments i les conductes discriminatòries que genera. Després, parlarà de les conseqüències en la salut i relacions socials que té en la vida diària de la persona gran i de les afectacions a llarg termini. Finalment, plantejaran iniciatives i propostes de millora per fer front als efectes de l'edatisme i deixar enrere els estereotips que l'envolten.

Data
dilluns, 15 nov. 2021
Hora
17:00
Organitzador
DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials
Correu electrònic de l'organitzador

Comparteix i difón