Esdeveniment presencial

PassES: La Tortosa de la beneficència: infància, joventut i gent gran

Localitat:
Tortosa
Data de l'esdeveniment:
dissabte, 26 nov. 2022

De la mà del grup Sèniors del CEESC l'any 2021 va sorgir PassES. Transitant per l'Educació Social, des d'on es proposen diversos itineraris que ens volen apropar a la història de l’acció social.

La sortida s’iniciarà a les 11.15 h a l’Edifici El Carrilet, on ens coneixerem i començarà una xerrada introductòria que donarà pas a l’inici de la visita. Seguidament, ens traslladarem en vehicles organitzats al primer lloc de visita: l’Hospital Santa Creu de Tortosa. Antigament, aquest centre oferia asil a infants expòsits i orfes i, amb el temps, es va transformar en una escola per a nens. Molts anys més tard, a la dècada dels 1960, l’hospital va incorporar una residència d’avis per atendre també la gent gran. Dins del recinte, una educadora social ens guiarà a través de les instal·lacions i ens explicarà la història de l’indret i de com opera el centre en l’actualitat. Aquesta visita durarà una hora.

Tot seguit, el grup es desplaçarà cap a l’edifici del Consell Comarcal de Tortosa, situat a les Antigues Oblates, on es realitzarà una visita de 30 minuts per conèixer en profunditat la història del centre: durant el segle passat estava conformat per un orde religiós que atenia noies -principalment adolescents- que es trobaven en règim de reformatori. No va ser fins a l’any 1986 que les monges van deixar la finca i el Consell Comarcal va comprar-ne els terrenys; avui dia, és la seva seu.

Seguidament, ens desplaçarem a la Llar Infantil Ponent, un centre que atenia infants i que, posteriorment, va transformar-se en el CRAE Coll de l’Alba. En l’actualitat, és un espai que es troba abandonat. Dedicarem uns minuts a fer la visita i després caminarem fins a l’Ermita de Mig Camí per fer un aperitiu tots junts, on comentarem en grup l’experiència. La sortida finalitzarà a les 14.15 h.

Les persones interessades es podes inscriure en aquest enllaç.

Data
dissabte, 26 nov. 2022
Hora
11:15
Organitzador
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador
Geolocalització

<p class="address" translate="no"><span class="address-line1">Av. de la Generalitat 137, cantonada amb el c. Lamote de Grignon</span><br> <span class="locality">Tortosa </span> <span class="administrative-area">Tarragona</span><br> <span class="country">Espanya</span></p>

<p class="address" translate="no"><span class="address-line1">Av. de la Generalitat 137, cantonada amb el c. Lamote de Grignon</span><br>
<span class="locality">Tortosa </span> <span class="administrative-area">Tarragona</span><br>
<span class="country">Espanya</span></p>

Comparteix i difón