Esdeveniment presencial

Càpsula formativa: 'Entitats antiracistes: construïm espais segurs!'

Localitat:
Barcelona
Data de l'esdeveniment:
dimarts, 13 des. 2022

Som capaces d’identificar conductes racistes a l’entitat? Sabem com abordar situacions de racisme? Quines referents tenim en qüestions d’antiracisme? Considereu que la vostra entitat és antiracista?

Les violències no només s'han d’abordar un cop han ocorregut, sinó que com a entitat també hem de poder detectar-les amb antelació i prevenir-les. De la mateixa manera, és important sensibilitzar a les persones membres de l’entitat i a les que no ho són sobre què és el racisme i quines eines existeixen per fer-li front.

Com a entitats juvenils hem de vetllar per generar espais segurs, allunyats de discursos d’odi com el racisme, i millorar els nostres espais cada dia. Per això, aquesta formació ofereix un espai on poder reflexionar sobre què és el racisme i com es manifesta en el dia a dia de l’associacionisme juvenil, així com oferir eines per al seu abordatge.

La càpsula anirà a càrrec de SOS Racisme, una associació que treballa en la defensa dels drets humans des de l'acció antiracista, de manera independent, democràtica i des de l'acció de base, a través de la incidència política, l’atenció, denúncia i sensibilització.

Comptarem també amb una presentació a càrrec de Habtam Broenn Castiñeira, treballadora i integradora social. Forma part de Shurruba, un grup de noies joves etíops que promou la seva cultura per a les noves generacions. També participa en una recerca sobre sabers migrants a la Universitat de Barcelona i alhora és voluntària de SOS Racisme Catalunya i Black Barcelona.

Aquesta formació ha estat organitzada conjuntament amb el CRDH (Centre de Recursos en Drets Humans).

Continguts: 

  • Combatre el racisme dins i fora de l'entitat: detecció, prevenció i abordatge.  
  • Detecció de pràctiques racistes dins l'entitat
  • Com reeducar-nos per esdevenir una entitat antiracista
  • Recursos per a entitats 

Inscripcions

Cal inscriure’s prèviament a través del formulari que trobareu al final de la web del CRAJ. Es prioritzaran les persones membres d’associacions i col·lectius de joves.

Data
dimarts, 13 des. 2022
Hora
18:00
Organitzador
Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona - CRAJ
Correu electrònic de l'organitzador
Geolocalització

<p class="address" translate="no"><span class="address-line1">Carrer del Regomir, 3</span><br> <span class="locality">Barcelona</span> <span class="administrative-area">Barcelona</span><br> <span class="country">Espanya</span></p>

<p class="address" translate="no"><span class="address-line1">Carrer del Regomir, 3</span><br>
<span class="locality">Barcelona</span> <span class="administrative-area">Barcelona</span><br>
<span class="country">Espanya</span></p>

Comparteix i difón