Esdeveniment presencial

Presentació de l’informe sobre l’estat de l’associacionisme juvenil de Barcelona

Localitat:
Barcelona
Data de l'esdeveniment:
divendres, 27 gen. 2023

L'anàlisi ha estat elaborat pel CJB i el CRAJ i es tracta d'un estudi en què han participat més de 130 entitats i que recull les demandes i les necessitats de l'associacionisme juvenil de base comunitària de la ciutat.

La finalitat de la jornada és fer visible la situació actual de les entitats i presentar públicament les conclusions de l'informe a través de les dades extretes durant l'any i reivindicar les demandes de les entitats respecte a espais dignes, espai públic i comunitat.

L'anàlisi parteix de la necessitat de posar en comú les reivindicacions de l'associacionisme juvenil en l'àmbit de ciutat, després de dos anys d'elaborar informes per districtes. Gràcies a aquests informes territorials es pot fer un recull d'aquestes necessitats així com difondre l'estat de les entitats, dialogar amb les regidories, donar suport a les entitats i fer seguiment dels acords presos amb l'administració.

La jornada tindrà lloc el 27 i 28 de gener de 19 h a 1 h. Aquest és el programa previst per la jornada:

19 h: Presentació de l'Informe sobre l'estat de l'associacionisme juvenil de base comunitària de Barcelona.

19:45 h: Taula rodona amb ponents amb vinculació amb el món de l'associacionisme que debatran qüestions com: L'administració és una aliada? Qui i com participa de les iniciatives comunitàries? Quines opressions/resistències adult cèntriques reben les organitzacions juvenils? Les reflexions i el discurs que en sorgeixin seran d'utilitat a l'hora de fer incidència política i teixir línies de treball.

Comptarà amb:

  • David Fernàndez: periodista i activista social.
  • Gala Pin: política i activista tecnològica, municipalista i dels drets humans.
  • Josep Maria Ballesteros, de Casals de Joves de Catalunya: federació que agrupa associacions juvenils que fomenten la participació dels i les joves, des de la pròpia organització i sota els principis d’autogestió, assemblearisme i transformació social.
  • Joves Units del Poble-sec: associació juvenil del barri del Poble-sec que té l’objectiu de coordinar i promoure entre els joves del barri l'associacionisme i les iniciatives pròpies. Treballen activament per aconseguir un equipament juvenil al barri.
  • Enric Aragonès, del Sindicat de Llogateres: organització que treballa des del 2017 per intentar canviar les lleis per defensar el dret a l’habitatge i acabar amb l’especulació immobiliària.

21:15 h: Càtering a càrrec de la Cooperativa Mujeres Pa’lante i monòleg de 'Se Lia' sobre l'associacionisme. Un espai festiu i de cohesió per a les entitats juvenils

22 h: Concert amb Svetlana.

23 h: Música a càrrec de PD Candela i PD Zitas.

Data
divendres, 27 gen. 2023
Hora
19:00
Organitzador
Centre de Recusos per a les Associacions Juvenisde Barcelona (CRAJ)
Correu electrònic de l'organitzador
Geolocalització

<p class="address" translate="no"><span class="address-line1">Carrer Gran de Gràcia, 190, 08012 </span><br> <span class="locality">Barcelona</span> <span class="administrative-area">Barcelona</span><br> <span class="country">Espanya</span></p>

<p class="address" translate="no"><span class="address-line1">Carrer Gran de Gràcia, 190, 08012 </span><br>
<span class="locality">Barcelona</span> <span class="administrative-area">Barcelona</span><br>
<span class="country">Espanya</span></p>

Comparteix i difón