Esdeveniment en línia

Dia Europeu de la Mediació: Jornada 'El valor de la Mediació'

Data de l'esdeveniment:
dissabte, 21 gen. 2023

 La Societat Catalana de la Conflictologia, la UOC i la Fundació UdG organitzen la jornada en motiu del Dia Europeu de la Mediació.

El proper dissabte 21 de gener, de 9h a 14h, tindrà lloc la jornada 'El valor de la mediació', amb l'objectiu de commemorar el dia mundial de celebració d'aquesta tasca. 

És sabut que la mediació té un pes incalculable en la resolució de conflictes. Però, pot ser que fins ara no haguem estat capaços de saber calcular qué pot fer la mediació per a les persones i per a la societat i que aquest sigui un dels seus principals problemes?

I si ho sabem calcular, aleshores el problema és la forma de comunicar-ho? Periodistes i mitjans de comunicació afirmen que no saben res o molt poc de nosaltres i de la mediació, i, en conseqüència, tampoc la gent. I a les xarxes socials digitals? Malgrat esdevenir l'espai primordial de comunicació i de debat, sembla que es parla molt poc o gens de la resolució de conflictes. I malgrat tot, hi ha qui la troba a faltar.

Exposar aquesta problemàtica és l'objectiu d'aquesta jornada, que se celebra amb la finalitat de difondre aquest àmbit de coneixement i d’expertesa pràctica i aprofundir i donar resposta entre tots i totes a aquests i altres reptes.

La jornada parteix principalment de dos enfocaments: un de crític, per revisar el que sabem, el que diem, el què fem i com s’entén; i un altra d’optimista, per valorar els aspectes que ens apropen a la gent i es fan atractius i útils.

S'estructurarà en diverses taules que tindran format d'entrevista per tal de generar un debat amb mediadors i mediadores; i per mitjà de les aportacions en directe d'especialistes d'altres àmbits i periodistes, per videoconferència.

Aquest és el programa de la jornada:

Entrevista inicial (de 09.00 a 10.00 hores)

S'inicia amb una entrevista a periodistes i acadèmics del món de la comunicació per saber què se sap sobre la mediació i la resolució de conflictes actualment i com podem fer per arribar al màxim de públic i quines són les qüestions, allò que més es valora, i on hauriem de posar l'accent en la nostra comunicació.

Taules rodones

Després, hi ha tres taules rodones per seguir tractant sobre aquestes qüestions:

La Taula 1 (de 10.00 a 11.00 hores), a través de les mediadores i mediadors, tractarà d'esbrinar quines són les principals aportacions en la mediació i gestió de conflicte a la família, amb els veïns i veïnes, al barri, a la comunitat en el sentit presencial de la paraula, però també a les xarxes socials. 

  • Eduard Carrera, conflictòleg, mediador, professor i codirector del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació comunitària de la UdG.
  • Francesca Ferrari, mediadora i coordinadora de parentalitat.
  • Mon Tur, mediadora de família, advocada i coach, i especialitzada en divorci col·laboratiu.
  • Connexions per videoconferència amb expertes i experts i periodistes.
  • Entrevista: Oscar Negredo, mediador i coordinador del servei de mediació comunitària de l'Hospitalet del Llobregat.

La Taula 2 (de 11.30 a 12.30 hores) es pregunta per aquells aspectes més importants de la mediació i la gestió de conflictes a la feina, a les nostres realcions com a treballadors i treballadores, a les organitzacions i com a professionals.

  • Carmen Gil, sòcia d’Open Up Barcelona
  • Vanessa Saura, advocada d’empresa de Pepsico.
  • Connexions per videoconferència amb expertes i experts i periodistes.
  • Entrevista: Natàlia Flores, mediadora i sòcia de Gira-ADR

La Taula 3 (de 12.30 a 13.30 hores) vol posar al damunt de la taula quines són els principals valors i beneficis d'aplicar la mediació i la gestió de conflictes a l'esport i a l'oci, en concret en el nocturn que sembla d'entrada on es donen més conflictes o són més mediàtics.

  • Jaume Barroso, advocat i mediador, especialitzat en Dret Esportiu i Dret Mercantil.
  • Montse Soler, conflictòloga, mediadora i coordinadora de serveis de mediació nocturna a Catalunya i professora UOC.
  • Connexions per videoconferència amb expertes i experts i periodistes.
  • Entrevista: Jordi Casajoana, mediador i membre de l'Institut Mediació Integral (IMI)

2a ed. Premis Societat Catalana de Conflictologia i Cloenda (de 13.30 a 14.00 hores)

Per acabar la jornada, es farà entrega de la 2a edició dels premis 'Trajectòria Professional' i "Innovació" de la Societat Catalana de la Conflictologia.

Finalment, Elisabeth Saltor, directora del Centre de Mediació de Catalunya de la Direcció general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, realitzarà la cloenda de la Jornada.

La jornada serà completament online, per videoconferència Zoom (als inscrits i inscrites se'ls enviarà l'enllaç unes hores abans).

Preus i inscripció

  • Preu Inscripció general: 40 €
  • Preu inscripció col·legis professionals amb descompte: 35 €
  • Preu inscripció alumnes i exalumnes Màsters i Postgraus Resolució de Conflictes i Mediació: 30  €
  • Preu inscripció alumnes de graus universitaris i graus superiors: 25 €

Inscripció per mitjà d'aquest formulari.

 

Per als mediadors i mediadores, la jornada computa com hores de formació continua pel Centre de Mediació.

Data
dissabte, 21 gen. 2023
Hora
9:00
Organitzador
Societat Catalana de la Conflictologia
Correu electrònic de l'organitzador

Comparteix i difón