Esdeveniment presencial

Formació: 'Abús sexual infantil: detecció i abordatge en el lleure educatiu'

Localitat:
Barcelona
Data de l'esdeveniment:
dilluns, 17 abr. 2023

Com podem detectar si ens trobem davant d’un infant, adolescent o jove que ha patit o està patint una situació de violència sexual?

L'abús sexual infantil s'engloba dins de les violències sexuals, una terminologia més àmplia i que, a poc a poc, es va reivindicant el seu ús.

Són una realitat oculta i més quotidiana del que imaginem, 1 de cada 5 infants en pateixen durant la infantesa o l’adolescència i la gran majoria de casos es donen a l'entorn de confiança de l'infant.

És per això que des de l'associacionisme juvenil tenim el repte d'erradicar les violències sexuals dels nostres espais i, alhora, tenim una gran oportunitat d'esdevenir espais segurs i còmodes pels infants i joves per propiciar revelacions. És important estar formades per entendre quines situacions engloba aquest concepte, com detectar-lo i respondre davant d'aquest.

Formació a càrrec de Mariona Bota, tècnica de prevenció de la Fundació Escolta Josep Carol. La Mariona és educadora social, i treballa amb l'objectiu d'incorporar la mirada preventiva de forma transversal en diferents projectes i serveis educatius de la Fundació. Alhora, també s'encarrega de fer l'acompanyament en la gestió de situacions d'ASI a les caps d'Escoltes Catalans.

Continguts de la formació

  • Contextualització:
    • Què són les violències sexuals i l'ASI? Dades, creences i mites
  • Detecció i revelació:
    • Una pinzellada al desenvolupament psicosexual d'infants i joves
    • Fonaments de sospita o indicis
  • Abordatge:
    • I si ens trobem amb un cas, què fem?
    • Breus indicacions per conèixer i aterrar el protocol

Inscripcions

Cal inscriure’s prèviament a través del formulari que trobareu al final de la web del CRAJ. Les inscripcions es tancaran 2 dies abans de la formació o quan s’omplin les places disponibles i es prioritzaran les persones membres d’associacions i col·lectius de joves de Barcelona.

Data
dilluns, 17 abr. 2023
Hora
18:00
Organitzador
Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona - CRAJ
Correu electrònic de l'organitzador
Geolocalització

<p class="address" translate="no"><span class="address-line1">Jardins d'Enric Sagnier</span><br> <span class="locality">Barcelona</span> <span class="administrative-area">Barcelona</span><br> <span class="country">Espanya</span></p>

<p class="address" translate="no"><span class="address-line1">Jardins d'Enric Sagnier</span><br>
<span class="locality">Barcelona</span> <span class="administrative-area">Barcelona</span><br>
<span class="country">Espanya</span></p>

Comparteix i difón