Esdeveniment presencial

Fira Recerca en Directe: Un tomb pel ‘backstage’ de la recerca

Localitat:
Barcelona
Data de l'esdeveniment:
dimarts, 18 abr. - dissabte, 22 abr. 2023

Celebrem la 19a edició de la Fira Recerca en Directe, organitzada pel Parc Científic de Barcelona i Fundació 'la Caixa'.

En el marc de la 19a edició de la Fira Recerca en Directe, organitzada pel Parc Científic de Barcelona i Fundació 'la Caixa', més de 100 investigadors i investigadores d’11 centres de tot Catalunya traslladen els seus laboratoris al Museu de la Ciència CosmoCaixa del 18 al 22 d’abril, per convidar la societat a fer un tast dels seus projectes més capdavanters, tot seguint el mètode científic.

Fer cristalls de proteïnes; manipular mostres biològiques per observar al microscopi neurones i cervells afectats per l’Alzheimer; descobrir tecnologies fotòniques i el seu impacte en la protecció mediambiental; esbrinar com s’investiga el càncer amb bioinformàtica; interpretar antibiogrames per avaluar la sensibilitat dels bacteris als antibiòtics; obtenir un genoma i comparar-lo amb d’altres; i, fins i tot, observar la nostra galàxia i indagar com es processen les dades de 500 milions d’estrelles, són alguns dels experiments en què es podrà participar.

El Parc Científic de Barcelona, amb la Fundació Víctor Grifols i Lucas, han elaborat la proposta didàctica 'Cap a on ha d’anar la humanitat?', que planteja tres reptes sobre bioètica i recerca: ‘bebès a la carta’, la creació d’organismes vius al laboratori i el ‘transhumanisme’ com la millora de l’ésser humà mitjançant les noves tecnologies. L’activitat desafia al públic a posicionar-se a favor o en contra, a través del seu vot en una aplicació online, o presencialment a la Fira.

Salvador Macip, metge, investigador, escriptor i divulgador, dinamitzarà 6 debats sobre aquests tres reptes bioètics, en què participaran 120 estudiants que prèviament hauran treballat l’activitat a les aules. El material d’aquesta proposta didàctica també es posarà a disposició de tots els centres educatius que visiten la Fira.

Data
dimarts, 18 abr. 2023
Hora
10:00
Organitzador
Parc Científic de Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador
Geolocalització

<p class="address" translate="no"><span class="address-line1">Isaac Newton</span><br> <span class="locality">Barcelona</span> <span class="administrative-area">Barcelona</span><br> <span class="country">Espanya</span></p>

<p class="address" translate="no"><span class="address-line1">Isaac Newton</span><br>
<span class="locality">Barcelona</span> <span class="administrative-area">Barcelona</span><br>
<span class="country">Espanya</span></p>

Comparteix i difón