Esdeveniment en línia

Conferència: 'Acompanyar a qui ocupa el rol d’agressor/a en situacions de 'bullying''

Data de l'esdeveniment:
dilluns, 17 abr. 2023

La xerrada servirà per parlar dels reptes en l’acompanyament a la família d’un infant o jove que exerceix aquest tipus de violència.

 

A Catalunya un de cada tres alumnes de primària diu patir assetjament i més de la meitat dels adolescents s’han vist involucrats directament o indirecta en situacions de violència entre iguals a l’escola, segons alguns estudis. Fer costat a la víctima és fonamental, però quin acompanyament cal fer a l'agressor perquè deixi de ser-ho? Com es pot implicar la família en aquest procés?

Per donar resposta a aquesta i altres qüestions, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha organitzat per al 17 d’abril la conferència 'Acompanyar a qui ocupa el rol d’agressor/a en situacions de bullying. Eines per a l’acompanyament a les famílies', que podrà seguir-se gratuïtament per internet.

Durant la xerrada s’abordaran els reptes en l’acompanyament a la família d’un infant o jove que ocupa el rol d’agressor/a en situacions d'assetjament escolar, i es proporcionaran eines als i les professionals dels serveis socials que els seran d'utilitzat per aconseguir una resposta corresponsabilitzadora de la família que contribueixi a fer una evolució personal amb una mirada restaurativa i de justícia transicional.

Es donaran a conèixer els diferents recursos del model d’Acompanyament al Desenvolupament Socioemocional (ADS) per acompanyar l'infant que exerceix l'assetjament a fer una transició del rol disruptiu al rol saludable, de la consciència a la responsabilització, de l’aturada de les situacions de conflicte a la reparació del dolor i la restauració del benestar del cercle de l’agressor/a.

L'activitat serà a càrrec de Ramiro A. Ortegón, soci de Salut i Educació Emocional (SEER) i president de la plataforma PDA Bullying, que agrupa diverses entitats que treballen en la prevenció, la detecció i l'actuació de l'assetjament entre iguals. Diplomat en Infermeria per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el ponent s'ha especialitzat en Maltractament Infantil a la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) i ha cursat diversos màsters com el d'Educació Emocional i Benestar de la Universitat de Barcelona.

Per assistir a la conferència online cal inscripció prèvia

Data
dilluns, 17 abr. 2023
Hora
17:00
Organitzador
DIXIT
Correu electrònic de l'organitzador

Comparteix i difón