Esdeveniment presencial

Intercanvi juvenil Erasmus+ Teatre de l'Oprimit i de les Oprimides

Data de l'esdeveniment:
dilluns, 10 jul. - dilluns, 17 jul. 2023

Intercanvi juvenil, a la ciutat de Barcelona, del 10 al 17 de juliol, per promoure el diàleg intercultural i reflexionar sobre el compromís i canvi social a través del teatre de l'oprimit i de les oprimides

 

El projecte 'Artivistes de la perifèria' és un intercanvi juvenil amb més de 30 joves de França, Portugal i Espanya per compartir experiències i aprendre sobre diferents cultures i formes de vida a través de la pràctica del teatre de l'oprimit i de les oprimides. L'intercanvi reunirà joves de diferents comunitats, orígens culturals i experiències vitals, per compartir-ne les vivències, aprendre unes de les altres i construir connexions duradores.

El projecte pretén promoure una participació més activa a la societat, de compromís amb el canvi, de diàleg intercultural, inclusió social i solidaritat, reflexionant-hi a través de les diferents tècniques de teatre de l'oprimit i de les oprimides i en diàleg amb altres arts escèniques.

Els objectius del projecte són:

  • Conèixer i aprendre la metodologia del teatre de l'oprimit i de les oprimides com a eina per a la reflexió crítica i l'assaig de propostes per al canvi social.
  • Conèixer i aprendre d'altres cultures, estils de vida i experiències vitals, especialment vinculades a la migració, la identitat de gènere i la salut mental.
  • Contribuir a donar visibilitat individual i col·lectiva dels joves amb menys oportunitats en termes de les pràctiques culturals, socials i els seus processos organitzatius.
  • Identificar les bretxes i barreres (de gènere, classe, cultura, salut, etc.) per als joves en l'accés a l'educació i el ocupació, i als serveis universals.
  • Reflexionar sobre les conseqüències de la manca doportunitats, i dactituds i pràctiques no inclusives, i com això els afecta.

L'intercanvi es durà a terme del 10 al 17 de juliol, durant un període de sis dies (sense comptar els desplaçaments) a la ciutat de Barcelona. 

Als matins participaran en un taller de creació mitjançant el teatre de l'oprimit i de les oprimides per crear-ne una perfomance l'eix temàtic de la qual siguin els temes tractats en l'intercanvi. Aquesta perfomance es mostrarà en un espai públic.

A la tarda participaran en una sèrie d'activitats culturals dissenyades per fomentar el diàleg intercultural i el aprenentatge mutu. Participaran en fòrums, tallers i visites a altres organitzacions, al voltant dels temes centrals de migració, participació, diversitat i igualtat doportunitats.

Aquest intercanvi servirà de referència, alhora, perquè puguin actuar a la seva comunitat d'origen amb aquestes noves propostes, reproduint i multiplicant la metodologia del teatre de l'oprimit i de les oprimides, animant a promoure una participació més activa a la societat, de compromís amb el canvi, de diàleg intercultural, inclusió social i solidaritat.

Data
dilluns, 10 jul. 2023
Hora
17:00
Organitzador
Associació uTOpia barecelona
Correu electrònic de l'organitzador
Geolocalització

<p class="address" translate="no"><span class="country">Espanya</span></p>

<p class="address" translate="no"><span class="country">Espanya</span></p>

Comparteix i difón