Esdeveniment presencial

XVI jornada de salut i drets al col·lectiu LGTBI+

Localitat:
Barcelona
Data de l'esdeveniment:
dimecres, 30 oct. 2024

Una nova edició de la jornada de Gais Positius el 30 d'octubre.

Gais Positius celebra la XVI jornada de salut i drets al col·lectiu LGTBI+ amb la finalitat de generar un espai de trobada oberta d’informació i reflexió des d’una perspectiva de drets al voltant del col·lectiu LGTBI+, la seva salut, el VIH i altres infeccions de transmissió sexual.

La jornada es realitzarà segons el següent programa:

  • 17.30 h – Benvinguda i inauguració.

  • 18.00 h – ‘Dona, diversitat i VIH’, amb Lola Martínez, tècnica de la Comisión Antisida de La Rioja. Lola parlarà sobre la seva experiència com a dona amb VIH, el seu procés de maternitat i com és el treball diari en una entitat d’una ciutat petita, a més de com s’enfronten a l’estigma i la discriminació en aquest entorn.

  • 18.30 h – ‘Donant resposta als drets i la salut de les persones trans’, amb Leticia Ojeda, tècnica d’iguals de l’Asociación Somos LGTB+ Aragón. Leticia compartirà la seva experiència com a dona trans* i la seva lluita diària en diferents espais LGTBI+ i de resposta al VIH/sida, abordant les discriminacions i com contribuir a una societat lliure de transfòbia i serofobia.

  • 19.00 h – ‘Què és la DoxyPEP i com funciona?’, a càrrec de Jorge Néstor García, metge adjunt del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron. Diversos estudis han demostrat que la DoxyPEP, que consisteix en l’administració de doxiciclina després de relacions sexuals de risc, pot prevenir infeccions de transmissió sexual com la sífilis, la clamídia i la gonorrea. En aquesta ponència, s’abordarà el seu funcionament, eficàcia i les recomanacions actuals per al seu ús.

  • 19.30 h – Debat.

  • 20.00 h – Clausura.

L’accés a la jornada serà lliure i gratuït. També es podrà seguir en directe via streaming al canal de YouTube de Gais Positius.

Data
dimecres, 30 oct. 2024
Hora
17:30
Organitzador
Gais Positius
Correu electrònic de l'organitzador
Geolocalització

<p class="address" translate="no"> Comte Borrell, 22 <br> Barcelona <br> Espanya </p>

<p class="address" translate="no">
Comte Borrell, 22 <br>
Barcelona <br>
Espanya
</p>

Comparteix i difón