Nova Guia Dona Jove i Treballadora

F Pere Tarrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Nova Guia Dona Jove i Treballadora

F Pere Tarrés

Resum: 

La guia té com a objectiu visibilitzar la doble discriminació que pateixen les dones joves a l’hora d’incorporar-se al mercat laboral, en tant que dones i del col·lectiu jove.

El grup de treball d'emancipació i gènere del Consell de la Joventut de Barcelona ha elaborat la guia Dona Jove i Treballadora amb l'objectiu de mostrar els problemes amb els que es troben les dones joves per accedir al món laboral.

Es tracta d'una nova publicació dins la col·lecció No claudiquis! i en ella s'exposen tot un seguit de xifres que demostren la doble discriminació que pateix aquest col·lectiu, per ser dona i jove. El document també explica metàfores com la del terra enganxifós o el sostre de vidre i dedica apartats concrets al treball reproductiu i de cura, o a l’assetjament sexual en l’àmbit laboral, entre d’altres temes.

D'altra banda, a la publicació també s’informa dels diferents drets laborals bàsics de les persones i de les mesures concretes que reclamem des del CJB per assegurar la igualtat efectiva entre homes i dones. Finalment, la guia acaba amb un seguit de recursos i estudis realitzats entorn a aquesta temàtica.

Podeu llegir la guia online o descarregar-la en pdf a través d’aquest enllaç. A més, també podeu demanar exemplars en paper enviant un correu a cjb@cjb.cat.

Afegeix un comentari nou