Cinefòrum sobre "La Ruta del tomàquet", a la UAB

 Font:
Dimecres, 18/05/2016

El grup d'acció Menja Just de la FAS organitza, el dimecres 18 de maig, un cinefòrum sobre el documental "La Ruta del Tomàquet", el film que s'endinsa en la procedència de les hortalisses i el model productiu d'aliments a Catalunya.

El tomàquet és una de les hortalisses més importants en l'alimentació catalana. Ha estat un protagonista de pes per a la pagesia catalana i avui continua sent consumit en abundants quantitats. Paradoxalment, només el 14% de les hortalisses que es vénen a l'empresa pública Mercabarna es produeixen a la província de Barcelona. De fet, segons les organitzacions promotores del documental, cada vegada es produeix menys tomàquet perquè a l'estiu, que és quan la producció és en el seu millor moment, arriben grans quantitats de tomàquets de l'exterior a un preu contra el qual la producció catalana no pot competir. En concret, en els últims 7 anys, s'ha perdut el 40% de la producció local de tomàquets.

Amb la voluntat de conèixer la realitat que gira al voltant d'aquesta hortalissa i generar reflexió i debat, el grup d'acció Mena Just de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) organitza un cinefòrum el pròxim dimecres 18 de maig al voltant del documental "La Ruta del tomàquet", realitzat per l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i la Revista Sobirania Alimentària, Biodiversitat i Cultures, en col·laboració amb GRAIN.

El documental aborda la procedència dels tomàquets que afecten la producció catalana i fa un viatge al seu origen. Intenta donar resposta a com es pot produir tant, a tan baix cost i quines conseqüències comporta aquest model productiu. S'endinsa també en el rol d'una empresa pública com Mercabarna i planteja diferents escenaris possibles alternatius.

A més de la visualització del documental, l'acte comptarà també amb la participació de persones expertes en la temàtica amb l'objectiu de dinamitzar un posterior debat.

El cinefòrum i el debat se celebraran el pròxim dimecres 18 de maig a les 12.30h a la Sala d'Actes de l'Edifici L'Àgora, de la Plaça Cívica de la UAB. L'entrada és lliure i gratuïta.

Data: 

Dimecres 18 Maig

Hora: 

12:30

Organitzador: 
Grup d'Acció Menja Just de la FAS