Jornada sobre contaminació atmosfèrica a Osona

Jornada de contaminació atmosfèrica a Osona (imatge: flickr/catorze)
Vic
Divendres, 15/07/2016

Jornada sobre contaminació atmosfèrica a Osona organitzada pel Consell Comarcal d'Osona i diferents entitats ecologistes, divendres 15 de juliol a Vic.

La particularitat orogràfica i meteorològica de la comarca d'Osona implica que la contaminació atmosfèrica es concentri i augmenti fins a valors preocupants. Hi han diferents contaminants que ens afecten com ara l'ozó, les micropartícules o hidrocarburs aromàtics. Recentment el Consell Comarcal va aprovar una moció on reconeixia la problemàtica i es comprometia a donar suport a la lluita contra la contaminació. Fruit de l'acord diferents entitats ambientals, com el Grup de Defensa del Ter i l'Associació Mediambiental Vall, el Consell Comarcal han organitzat aquesta jornada matinal on s'exposaran les característiques de la contaminació atmosfèrica a Osona, les possibles conseqüències en la salut i es parlarà de les eines de l'administració per a treballar la problemàtica.

També s'aprofita la jornada per presentar el projecte de voluntariat CAPTOR per la implantació de estacions de mesurament de l'ozó troposfèric, que ha començat aquest estiu a Osona i altres comarques de Catalunya.

La Jornada és farà el divendres 15 de juliol a l'edifici del Consell Comarcal a Vic.

És oberta a tot el públic i no necessita de preinscripció per a participar-hi.

Data: 

Divendres 15 jul

Hora: 

09:30

Organitzador: 
Grup de Defensa del Ter
Correu electrònic de l'organitzador: 
www.gdter.org