Els orangutans i l'oli de palma

Presentació de Proyecto Melindungi a la Fundació Mona dissabte 16 de juliol (imatge:Mp Photograph)
Riudellots de la Selva
Dissabte, 16/07/2016

Xerrada "Salvar els orangutans és a les teves mans", a càrrec de Proyecto Melindungi a la Fundació Mona, dissabte 16 de juliol a les 18 h.

Gisella Majoral, María Figuerola i Eba Murua de Proyecto Melindungi, presenten la problemàtica del consum d'oli de palma com a amenaça a l'hàbitat dels orangutans, a la Fundació Mona el 16 de Juliol.

En el centre rescat de primats, la xerrada es centrarà en el rescat, la protecció, i la conservació dels orangutans, i també sobre el seu comportament i característiques que els fan únics, la seva ecologia i les seves amenaces causades pel monocultiu de l'oli de palma.

La Fundació Mona va obrir les seves portes l'any 2000 com a centre de rescat i acollida per a primats que havien patit maltractament en anuncis, circs o com a mascotes.

Els ecosistemes tropicals són la llar d'una important part de la biodiversitat del planeta, però és precisament en ells on creixen molts productes procedents de l'agricultura industrial, com la palma d'oli ("Elaeis guineensis").
En els darrers decennis el monocultiu d'aquest oli, destinat al consum mundial i a una àmplia producció d'articles, està provocant la progressiva desaparició dels boscos a Indonèsia -principalment Sumatra i Borneo- amb el consegüent declivi de nombroses espècies vegetals i animals, en especial l'orangutan, considerat en Greu Perill d'Extinció.

Afortunadament, cada cop més persones són conscients d'aquest problema. Per això va néixer el Proyecto Melindungi (que significa "protegir" en indonesi). Les seves fundadores, Maria Figuerola (Biòloga), Noemí Dobarro (Veterinària), Gisella Majoral (Psicòloga), i Eba Murua (Biòloga), juntament amb una plataforma de voluntaris integrada per un equipo artístic i dos enginyers informàtics, pretenen aportar els seus coneixements i experiències per poder desenvolupar el seu objectiu, que és la conscienciació sobre l'ús d'oli de palma.

Cal confirmar l'assistència a proyectomelindungi@gmail.com.

Data: 

Dissabte 16 jul

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Proyecto Melindungi
Correu electrònic de l'organitzador: 
proyectomelindungi@gmail.com