Jornada de tancament del Pla de Salut Mental

Jornada de tancament final del Pla de Salut Mental
Barcelona
Dimecres, 20/07/2016

L'objectiu principal del Pla de Salut Mental és dissenyar una estratègia compartida per a la promoció de la salut mental, la prevenció i l’atenció de problemes i persones amb trastorn.

L’Ajuntament de Barcelona organitza la jornada de tancament final del Pla de Salut Mental de la Ciutat de Barcelona. L’alcaldessa, Ada Colau, presidirà l’acte de presentació i l’atenció als mitjans per explicar el pla la faran la tercera tinenta d’Alcaldia, Laia Ortiz i la Comissionada de Salut, Gemma Tarafa, a les 16.30 hores. L’acte està obert a totes les entitats i actors de la salut mental de la ciutat de Barcelona.

La Taula de Salut Mental de Barcelona va iniciar la seva tasca al gener del 2016 amb la constitució del Grup Promotor que havia de permetre tenir enllestit per després de l’estiu el primer Pla de Salut Mental de la ciutat. La reunió de la Taula de Salut Mental de Barcelona va comptar amb 43 representants de l’àmbit de la salut mental a la ciutat, entre els quals el president i la directora de la Federació Salut Mental Catalunya, Xavier Trabado i Marta Poll.

L’Ajuntament vol implicar a totes aquelles organitzacions amb capacitat efectiva d’acció i incidència en salut mental per definir un marc de referència comú:

  • Persones amb problemes de salut mental i les seves famílies
  • Associacions i entitats
  • Organitzacions (administració, entitats del tercer sector, empreses, col·laboradors, xarxes i partenariats) de diferents àmbits (inclusió-serveis socials, ocupació, economia social, habitatge, educació, cultura, esports, persones amb discapacitat, salut laboral, seguretat ciutadana i convivència)
  • Xarxes d’atenció social i sanitària
  • Societats científiques, associacions i col·lectius professionals
  • Persones expertes
  • Grups polítics

El Pla de Salut Mental dotarà la ciutat per primera vegada d’un marc de referència comú que identifiqui els criteris i els projectes prioritaris per enfortir el benestar emocional de les persones al llarg del seu cicle vital i per afavorir una resposta millor a les necessitats de les persones amb problemes de salut mental o amb malalties mentals i de les seves famílies. A la vegada es pretén facilitar la participació activa de les persones amb problemes de salut mental o amb malalties mentals en totes les dimensions (social, laboral, cívica) i garantir-ne un tracte respectuós i atent. El Pla tindrà en compte els diferents col·lectius i donarà una especial atenció a la salut mental dels infants i adolescents.

Data: 

Dimecres 20 jul

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Ajuntament de Barcelona