XIII Premi 25 de Novembre 'Creixem lliures de violència. #BCNantimasclista'
Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, l’Ajuntament de Barcelona convoca una nova edició del premi 25 de Novembre, que enguany s’articula al voltant del lema “Creixem lliures de violència. #BCNantimasclista“.
Ajuntament de Barcelona
- Drets humans i Pau
- Infància, Joventut i Famílies
Qui hi pot participar?
Hi poden participar les persones físiques, les associacions, els grups de fet i les entitats de qualsevol índole (comercials, culturals, veïnals, etcètera); els espais de lleure i oci; les escoles, els centres educatius i d’ensenyament; els equipaments i els serveis cívics, socials, culturals i de l’àmbit de la salut, i els grups, les associacions o les entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona.
S'hi hauran de presentar iniciatives de recerca, conscienciació i rebuig ciutadà col·lectiu contra les violències masclistes vers infants i joves. Ambdós col·lectius poden viure de manera directa aquestes violències en entorns familiars, però també en espais institucionals, escolars o de socialització que generen i perpetuen micromasclismes i estereotips normalitzats per la societat i alimentats pels productes d’oci.
Els projectes han de tenir les característiques següents:
- Ser projectes inèdits o estar a l'inici de la seva implementació, però en cap cas no poden ser projectes acabats.
- Comptar amb la participació (veu, perspectiva, visions i accions) d’infants i adolescents durant la realització del projecte, tenint en compte, així mateix, la diversitat per raó d’origen nacional o ètnic, la classe social, les creences i les religions, etc.
- Abordar la sensibilització i la conscienciació contra la violència masclista en infants i adolescents mitjançant projectes per prevenir-la i eliminar-la.
- Fer recerques sobre qualsevol àmbit i tipus de les violències masclistes i la seva relació, l’impacte, la recuperació i l’abordatge en infants i adolescents.
- Materialitzar-se en accions concretes.
- Els projectes han d'estar redactats amb un llenguatge inclusiu des de la perspectiva de gènere; en el cos del projecte, hi ha de constar el compromís que, si és el projecte premiat, tota la comunicació, les imatges i el llenguatge que s'utilitzin per implementar-lo, difondre'l, etcètera, siguin inclusius des de la perspectiva de gènere.
Pel que fa a l'àmbit territorial, els projectes:
- S'han de dur a terme a la ciutat de Barcelona i
- han de ser d'aplicació pràctica a escala de districte o de ciutat.