Subvencions de l'Ajuntament de Barcelona per a l'impuls socioeconòmic de territori 2020
Article publicat el:
Autor/a
F Pere Tarrés

Subvencions de l'Ajuntament de Barcelona per a l'impuls socioeconòmic de territori 2020

Article publicat el:
Autor/a
F Pere Tarrés
Subvencions de l'Ajuntament de Barcelona per a l'impuls socioeconòmic de territori 2020

L'Ajuntament de Barcelona convoca subvencions per a projectes, activitats i serveis en els àmbits temàtics del desenvolupament local de proximitat, la promoció de l’ocupació i l’economia social i solidària i l'impuls de l’ús de la tecnologia oberta i la fabricació digital per fomentar noves formes d’innovació i col·laboració que resolguin reptes socials i de sostenibilitat dels territoris (Innovació Social Digital).

Convocant

Ajuntament de Barcelona

Data de publicació de la convocatòria
dimarts, 17 març de 2020
Termini convocatòria
02/06 - 02/07/2020
Àmbit
  • Participació ciutadana i Polítiques socials
  • Biodiversitat i Medi ambient
  • Moviment veïnal
  • Treball autònom i Emprenedoria
Tipus
Subvenció
Tipus de finançament
Públic
Àmbit geogràfic
Local

Les activitats o projectes que es subvencionaran hauran de tenir alguna de les següents finalitats:

  • impulsar l’ocupació als territoris, intervenint sobre col·lectius especialment vulnerables a l’atur per incrementar la seva ocupabilitat i superar situacions de subocupació
  • dinamitzar tota aquella activitat econòmica que tingui un impacte positiu sobre la cohesió social i la convivència en els barris de la ciutat, el respecte al medi ambient i/o el foment del consum responsable
  • promoure l’empresa i l’emprenedoria de proximitat, que estigui arrelada als territoris, sigui liderada per col·lectius específics i/o s’adreci a abordar problemes de l’entorn comunitari
  • promoure transversalment en totes les actuacions el foment de l’economia social i solidària i la innovació socioeconòmica
  • enfortir i capacitar actors comunitaris (associacions i cooperatives, xarxes...).

 

La convocatòria compta amb 7 modalitats

En totes les modalitats es valorarà especialment que els projectes contribueixin a abordar els efectes econòmics provocats per la crisi sanitària CoVid -19.

 

  • Modalitat 1: Empresa al territori: projectes que impulsin l’activitat de les empreses i l’emprenedoria al territori, i que impliquin l’ocupació de locals buits en planta baixa als districtes amb renda inferior a la mitjana de la ciutat.
  • Modalitat 2: Innovació socioeconòmica i Economia social i solidària en sectors estratègics: generar noves idees, pràctiques, organitzacions, serveis, productes o models per resoldre necessitats econòmiques, desenvolupant canvis en les relacions socials i noves formes de col·laboració. Els projectes han de tenir en compte la participació d’agents comunitaris en els processos d’innovació i partir de necessitats detectades en el territori i impulsades des d’aquest i han de contribuir al desenvolupament dels objectius i línies estratègiques de l’Estratègia ESS de ciutat 2030. 
  • Modalitat 3: Foment de l'ocupació de qualitat al territori: creació de projectes, iniciatives o accions innovadores adreçades a col·lectius especialment vulnerables a l’atur, així com la promoció de l’ocupació de qualitat. Els diferents projectes –que incorporaran tots ells la perspectiva de gènere de forma transversal - podran ser actuacions d’orientació per l’ocupació; actuacions de formació i capacitació; programes d’experienciació; actuacions de mercat de treball i intermediació o de qualitat de l’ocupació i abordatge de la precarietat laboral. 
  • Modalitat 4: Innovació social digitals als territoris: impuls de l’ús de les tecnologies lliures i obertes per fomentar noves formes d’innovació i col·laboració que resolguin reptes socials i de sostenibilitat dels territoris, com la inclusió social, l’educació per a l’empoderament digital de la ciutadania, així com solucions per a nous estils de vida més sostenibles i d’economia circular, que protegeixin el dret a la privacitat tant de persones usuàries com de ciutadania, tot alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
  • Modalitat 5: Turisme responsable i sostenible: desenvolupar projectes, iniciatives o actuacions en l’àmbit turístic adreçades a l’impuls de l’activitat econòmica, el foment de l’emprenedoria i l’empresa responsable, la creació i promoció de l’ocupació de qualitat, la generació de nova activitat i l’arrelament del turisme en els territoris, vinculant -se a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible i l’agenda 2030. 
  • Modalitat 6: Models agroalimentaris sostenibles i Consum responsable: desenvolupar projectes o iniciatives socials i/o empresarials (compromeses amb els drets laborals, l’economia local, la sostenibilitat i el clima) que contribueixin a avançar cap un canvi de model de consum més responsable i en especial garantir una alimentació sana, justa i sostenible a la ciutat, ajudant a posicionar Barcelona com a capital mundial de l’alimentació sostenible 2021.

 

  • Modalitat 7. Reactivació de l'activitat econòmica de proximitat als barris de Pla de Barris: arran de la crisi provocada per la CoVid -19. recuperar l'activitat econòmica amb arrelament territorial als barris de Pla de barris, tant d'empreses, comerços i projectes de proximitat, que participin del teixit econòmic i/o comunitari del barri /districte on estan ubicades. Per a aquesta modalitat el termini de presentació de sol·licituds serà del 5 de juny al 6 de juliol.

 

Dotació: import total de la convocatòria 1.760.000 euros

Comparteix i difon