Opinió

Sílvia Picón: "Treballar les competències socials fomenta que els infants amb necessitats de suport portin una vida normalitzada"

El III Congrés Internacional sobre Famílies i Discapacitat representa una autèntica oportunitat per conèixer de la mà d’experts internacionals i nacionals algunes bones pràctiques a l'hora de treballar aquestes competències.

Sobre l'autor/a:
Sílvia Picón Robles

Sílvia Picón Robles

Tècnica Programa SAFDID - Servei d'atenció a les famílies de DINCAT Federació.

Les competències socials són el fil conductor del desenvolupament humà. Com a persones, descobrim, aprenem, ens definim i ens desenvolupem a través de les relacions amb el nostre entorn. Treballar, per tant, en aquest terreny, és una condició indispensable per a fomentar que els infants amb necessitats de suport puguin portar una vida el més normalitzada, i enriquida possible sota els principis de la inclusió i la diversitat.

En ocasions aquest objectiu pot ser un repte per a professionals i famílies. Requereix una resposta diversificada que contempli les característiques, necessitats i potencialitats particulars dels infants, els entorns, i tots aquells agents implicats en el desenvolupament. I a l’hora, proposa també l’adopció d’un ventall d’estratègies, materials específics i propostes concretes que s’ajustin a la fita de potenciar aquestes habilitats.

Amb aquest objectiu, el III Congrés Internacional sobre Famílies i Discapacitat, representa una autèntica oportunitat per conèixer de la mà d’experts internacionals i nacionals en la matèria aquests enfocs i pràctiques possibilitadores.  

Un altre aspecte rellevant d’aquest esdeveniment, és la seva representació en la importància de recórrer el camí conjuntament, professionals i famílies. Davant un mateix horitzó, esdevé bàsic gestionar i construir plegats el coneixement. Ambdues perspectives i vivències es complementen en aquest aspecte. Un enriquiment mutu des dels coneixements dels principals agents facilitadors per al desenvolupament dels infants. 

Famílies, docents, psicòlegs, terapeutes ocupacionals, metges, educadors, integradors, treballadors socials, vetlladors, monitors... us esperem del 31 de maig a l’1 de juny a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna-URL per compartir experiències amb tots vosaltres!

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari