La Cort Europea de Drets Humans

Cort Europea de Drets Humans. Font: demandasinternacionales.com
BARCELONA
Dimecres, 02/11/2016 fins Divendres, 02/12/2016
(En línia)

La Cort Europea de Drets Humans: funcionament, procediment d’accés i jurisdicció és un curs on-line ofert per l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

El Conveni Europeu dels Drets Humans i llibertats fonamentals i el Tribunal Europeu de Drets Humans són recursos fonamentals en els casos de vulneració de drets humans.

La falta de coneixement del Conveni i de les eines procedimentals per accedir i actuar davant el TEDH fa d'aquest sistema de protecció dels drets humans un recurs poc utilitzat.

Aquest curs ofert per l'IDHC i Open Society Foundations es dirigeix a les persones interessades en conèixer i utilitzar el sistema europeu de protecció dels drets humans com operadors jurídics, membres d'organitzacions de drets humans i d'altres organitzacions de la societat civil, estudiants de dret i juristes.

El curs s’imparteix en anglès.

El preu general són 150€.

El temari inclou:

Unitat 1: Marc general del sistema europeu de drets humans: El Conveni i el Tribunal Europeu de Drets Humans.

Unitat 2: El procediment davant el Tribunal Europeu de Drets Humans: de la presentació de la demanda fins a la sentència.

Unitat 3: Exercici pràctic. Presentació d'una demanda davant el TEDH.

Els professors són:

Núria Saura, professora de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona, i Guillem Cano, advocat de la Divisió d'Investigació del departament del Tribunal Europeu de Drets Humans i membre de la junta directiva de l'IDHC.

La data d'inici és el 2 de novembre i finalitza el dia 2 de desembre.

Si voleu més informació, podeu trobar el programa, el dossier acadèmic i el formulari de preinscripció en aquest enllaç

Data: 

Dimecres 02 nov

Hora: 

17:07

Organitzador: 
Institut Drets Humans Catalunya