Com gestionar entitats del Tercer Sector

 Font:
Barcelona
Dilluns, 07/11/2016

Aquest curs, organitzat pel Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs, pretén aproximar a l'alumnat al concepte de tercer sector i obsevar-ne la realitat actual, adquirir una visió completa de tots els àmbits de gestió i analitzar experiències.

Quan parlem del tercer sector ens referim al conjunt d'entitats privades sense afany de lucre (no governamentals) sovint finançades pel sector públic. Aquest sector es contraposa amb el primer sector o sector públic (governamental i no lucratiu) i el segon sector o sector de l'empresa privada. La majoria d'entitats del tercer sector treballen per la inclusió i la cohesió social amb especial atenció als col·lectius més vulnerables de la societat. Aquest sector cada cop ha anat prenent més força i ampliant el nombre d'entitat, i es per a això que és de vital importancia saber gestionar els seus recursos econòmics, humans i materials amb major eficàcia.

Així, durant el curs no només es presentarà la naturalesa de les entitats sinó que també es farà una introducció a la gestió dels seus recursos humans i persones voluntàries com també es tractaran els plans estratègics, la gestió operativa, els estats financers, els recursos econòmics, la comptabilitat, la gestió de projectes, el pla de comunicació, el disseny de campanyes, la captació de fons, etc.

Els docents del curs seran Pau Vidal, director a l'Observatori del Tercer Sector; Pere Pardo, vicesecretari de Creu Roja; Antonio Pérez, director de formació i voluntariat de Creu Roja; Ignasi Parody, president a Trinijove; Víctor Bayarri, consultor social; Dolors Martínez, Cap del departament econòmic de Suport Associatiu - Centre d'Estudis de l'Esplai (Fundesplai- Fundació Catalana de l'Esplai), i Josep Maria Canyelles, expert en RSC i soci consultor a Vector 5.

Data d'inici: 7 de novembre.

Durada: 24h.

Horari: de dilluns de 16h a 20h.

Lloc: seu del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya (c/Roger de Llúria 155-157, entrl 1a; Barcelona).

Data: 

Dilluns 07 nov

Hora: 

16:00

Organitzador: 
Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@colpis.cat