Convocats uns premis que destaquen la importància del periodisme ciutadà

Convocats uns premis que destaquen la importància del periodisme ciutadà

Resum: 

European Youth4Media Network, amb la voluntat de posar en rellevància la dedicació dels reporters ciutadans, convoca un premi internacional de periodisme ciutadà: 1st International Citizen Media Award 2011.

European Youth4Media Network és una xarxa europea que busca donar veu als joves a través dels mitjans digitals. La conformen organitzacions que treballen al voltant de mitjans comunitaris i societat civil de 24 països diferents.

Aquesta xarxa convoca els premis de periodisme ciutadà amb la voluntat de destacar la dedicació dels reporters ciutadans i el seu treball informant sobre assumptes locals, regionals o globals i d'interès social. Al mateix temps, intenta donar suport al compromís dels ciutadans/es, voluntaris/àries i activistes que participen en el desenvolupament i organització d'una societat civil activa.

S'hi podran presentar produccions ciutadanes no comercials realitzats de manera individual o en grup en tres categories diferents: àudio, Internet i vídeo. El tema triat per a aquesta primera edició del concurs és la pobresa, per tant, tots els treballs s'hauran de centrar en aquest tema. Els treballs hauran d'estar fets en anglès o subtitulats en aquesta llengua. La data límit per presentar-hi les produccions serà el 30 de juliol de 2011.

Què és el periodisme ciutadà?

Parlem de periodisme ciutadà quan són els ciutadans i ciutadanes qui recullen, analitzen i difonen la informació de forma independent. La crisi del periodisme tradicional i el fàcil accés a eines digitals han fet possible l'esclat d'aquest nou periodisme.

Afegeix un comentari nou