Exposició fotogràfica "Retrats circulars del Besòs"

Joves muntant l'exposició / Foto: SomAtents
Barcelona
Dissabte, 17/12/2016 fins Dissabte, 14/01/2017

El Centre Civic Besòs acull del 17 de desembre al 14 de gener l'exposició fotogràfica "Retrats Circulars del Besòs", un projecte col·laboratiu entre SomAtents i joves del Cau del Besòs.

"Retrats Circulars del Besòs" és un projecte col·laboratiu social i periodístic entre col·lectiu SomAtents i l’AEiG Cau del Besòs que a través de fotografies fetes amb càmeres d'un sol ús dóna una visió del barri del Besòs a través dels ulls de cinc adolescents (Jonathan Cuadern, Álex Prats, Nico Zamora, Tania Cervera, Joaquina Zoe) que hi han viscut tota la vida. Aquests joves aporten una mirada pròpia i allunyada dels cànons habituals sobre el barri on viuen actualment i també del que existia en la seva infantesa, el barri invisible i el barri de l’estigma.

Els joves tenen entre 15 i 17 anys i són del Cau del Besòs, membres de l'entitat d'educació en el lleure de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya que es va inciar fa 5 anys al barri. És molt probable que en pocs anys siguin caps (monitors) de xavals petits, però les seves inquietuds són les d’un adolescent qualsevol. Embolics amb els estudis, perspectives i plans de futur, conflictes emocionals, dits que es desplacen inquiets per la pantalla del mòbil, tot això i més és el que desprèn la seva mirada a través de les fotografies.

L'exposició és el resultat de tres mesos de feina en els quals es van fer diverses sessions d'intercanvis constants de coneixements: els joves del Cau del Besòs van aprendre sobre eines tècniques i fotogràfiques per a plasmar la seva idea del barri, i els membres de SomAtents van aprendre com es viu al Besòs essent del Besòs.

Es pot visitar del 17 de desembre al 14 de gener al Centre Cívic Besòs en horari d'obertura del centre cívic: de dilluns a divendres de 8 a 22h i dissabtes de 10 a 14h.

Data: 

Dissabte 17 des

Hora: 

08:00

Organitzador: 
SomAtents
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@somatents.com