Àmbit de la notícia
Social

La Botiga. Presentació del model d’innovació per a la transformació dels Serveis de Distribució Gratuïta d’Aliments

Cartell Jornada de La Botiga

El projecte d’innovació social i comunitària dissenyat per assegurar el dret fonamental a una alimentació saludable i sostenible celebra els tres anys de la seva posada en marxa amb una jornada especial que es durà a terme el 24 d’octubre al Centre de Cultura de les Dones Francesca Bonnemaison

La Botiga, el projecte d’innovació social i comunitària dissenyat per assegurar el dret fonamental a una alimentació saludable i sostenible, celebra els tres anys de la seva posada en marxa amb una jornada especial on es presentaran els avenços aconseguits fins ara, les evidències que els han guiat i els canvis de futur. L’esdeveniment se celebrarà el proper 24 d’octubre a partir de les 9h al Centre de Cultura de les Dones Francesca Bonnemaison – Espai Francesca Bonnemaison.

Amb el títol ‘La Botiga. Presentació del model d’innovació per a la transformació dels Serveis de Distribució Gratuïta d’Aliments’, l’esdeveniment reunirà un ampli espectre d’actors de l’ecosistema alimentari: des de professionals i empreses fins a entitats, administracions i persones de la societat civil que han contribuït al desenvolupament del projecte. En concret, entre altres personalitats, la jornada comptarà amb la presència de Carolina Homar, secretària d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Anna Martín Cuello, tinent d’alcalde de l’Àrea d’Educació, Cultura i Comunitat de l’Ajuntament del Prat de Llobregat , Soufian Laroussi, diputat adjunt de l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona, ​​Carmelo Declara, Regidor d’Acció Social de l’Ajuntament del Prat de Llobregat o Àngels Guiteras, gerent de l’Associació Benestar i Desenvolupament Grup ABD.

 

Una mirada social i ambiental pel dret a l’alimentació

 

Després de la benvinguda institucional, l’esdeveniment oferirà ‘Una mirada social i ambiental pel dret a l’alimentació’ amb les aportacions de Claudia Rocío Magaña González, del Grup de Recerca en Treball Social de la Universitat de Barcelona i Xavier Gabarrell, de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals Lògica de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Posteriorment, s’analitzarà la situació actual i futura de La Botiga amb Mònica Plana, Directora de l’Àrea d’Inclusió i Pobresa del Grup ABD, Maria Sais, Responsable del procés de transformació de La Botiga (Next Generation) del Grup ABD i Raquel Díaz, Directora de la Fundació Espigoladors.

La segona part de la jornada comptarà amb un doble diàleg sobre l’ecosistema de La Botiga en què participaran productors i entitats del territori com ara Agricultura Pel Territori, Cooperativa Agrícola del Prat del Llobregat, La Klosca-CET, Associació Lombricultura Lúdica, Can Rigol Centre d’Educació Especial del Prat del Llobregat, Jardí Fènix del Grup ABD, Pont Alimentari i Serveis Socials de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Finalment, Pol Vilagrasa Advocats, Jordi Gusi de Tandem Social i Arnau Garcia, de l‘Ajuntament del Prat de Llobregat, analitzaran el futur del projecte de La Botiga.

Durant la jornada també es presentarà la Web de La Botiga, un espai en el qual consultar informes, estudis i resultats de la iniciativa, i es debatrà sobre com la metodologia de La Botiga pot ser replicada en altres contextos i territoris amb l’ajuda de la Caixa d’Eines, un recurs dissenyat per facilitar aquest procés.

 

Inscriu-te a la jornada

 

Si vols assistir a la jornada, pots fer la inscripció AQUÍ. Qualsevol contribució és fonamental per a la construcció d’un futur més sostenible i inclusiu. Visualitza el programa de l’esdeveniment.

La Botiga és un servei de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, gestionat per l’Associació Benestar i Desenvolupament – Grup ABD en partenariat amb la Fundació Espigoladors.

 


 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari