La Maternitat, 30 anys després. Celebració del #DiaES

 Font:
Lleida
Dijous, 04/10/2018

La delegació a Lleida del CEESC vol celebrar el Dia Internacional de l'Educació Social amb un acte que pretén fer una mirada al passat, per analitzar millor el present i plantejar-nos millores de futur.

Enguany fa 30 anys, el 1988, es creava la Direcció General d'Atenció a la Infància de la Generalitat de Catalunya. Això va acabar amb la fragmentació de competències del moment, canviaria de model d'atenció i d'orientació professional i establiria les bases de l'actual sistema de protecció de la infància i l'adolescència, un dels sectors que més ocupa els professionals de l'educació social. Ara fa 30 anys, la que fins llavors havia estat la Casa de la Maternitat de Lleida, a la rambla d'Aragó, va tancar portes amb la mirada posada a acollir, després d'unes obres de remodelació, la biblioteca pública, fa 20 anys.

Aprofitant aquesta efemèride, es vol fer un acte obert a tota la ciutadania per tal de fer, junts, una mirada als orígens de la professió i de l'atenció a la infància i l'adolescència en risc; al mateix temps, que es fa una mirada al present i als canvis que caldria fer. On? Al mateix lloc on hi havia hagut la Maternitat, a l'actual Biblioteca Pública de Lleida.

Vine a participar-hi amb els teus familiars, amics i coneguts a ser-hi per ampliar la mirada sobre l'educació social. Es començarà amb una visita per les instal·lacions de l'antiga Maternitat -actual seu de la Biblioteca Pública de Lleida- per fer-nos una idea de què era i com funcionava. Es continuarà amb una xerrada-taula rodona sobre el passat de la Maternitat i el present i el futur del sistema de protecció de la infància.

Durant anys, els nens de la Maternitat eren els encarregats d'animar festes i celebracions de la ciutat, eren els encarregats de fer, entre altres, els balls de bastons de la Festa Major. Just fa 10 anys es va crear la colla dels Bastoners del Pla de l'Aigua, que, des d'un principi, s'ha inspirat en diversos elements d'aquells antics balls de bastons de la Maternitat: des del vestit fins a la interpretació d'algunes coreografies. És per això que els Bastoners del Pla de l'Aigua seran els encarregats de cloure l'acte.

Data: 

Dijous 04 oct

Hora: 

18:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@ceesc.cat