Àmbit de la notícia
Comunitari

El Consell de Ciutat de Barcelona insta l’Ajuntament a millorar la coordinació entre societat civil i administracions

Entitat redactora
Xarxa Digital Catalana
Autor/a
Víctor Sanz Guerrero
  • El Consell de Ciutat de Barcelona reunit en sessió plenària al Saló de Cent del consistori.
    El Consell de Ciutat de Barcelona reunit en sessió plenària al Saló de Cent del consistori. Font: Ajuntament de Barcelona

L’òrgan també demana trobar mecanismes que no deixin ningú fora del padró municipal

En la darrera sessió plenària del Consell de Ciutat de Barcelona, els integrants de l’òrgan van donar llum verda al dictamen de Migracions i Antiracisme, un document que demana més recursos i una millor coordinació entre organitzacions i administracions amb la finalitat de millorar els serveis i competències municipals per garantir drets a tota la ciutadania.

Com a mesures més concretes, el dictamen de Migracions i Antiracisme assegura que és “imprescindible dotar de recursos aquells serveis municipals que contribueixen a garantir l’accés a drets de les persones migrades”, així com “millorar-ne l’eficiència i la coordinació amb serveis socials.” D’aquesta forma, es podria reduir el temps d’espera al Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER), que a dia d’avui és “de diversos mesos”, apunta el dictamen.

El màxim òrgan de participació ciutadana també subratlla en aquest dictamen la importància de millorar el servei de primera acollida, pas previ al SAIER, “per tal que realment empoderi i doni informació i formació per facilitar el procés de regularització”. Sobre l’homologació de les titulacions acadèmiques i universitàries, el Consell demana “potenciar” el suport que ofereix el SAIER a l’hora de fer els tràmits per a l’homologació.

Al dictamen també s’hi tracta una qüestió que ha generat conversa en els darrers mesos: el padró, un registre d’especial importància ja que és l’eina que dona accés a drets bàsics. El Consell remarca que cal “millorar l’eficàcia dels mecanismes de padró municipals i arrelament social” arreu de l’àrea metropolitana per “no deixar que ningú visqui a la ciutat fora del padró municipal”. Sobre aquesta qüestió, també demana que es permeti l’empadronament en la modalitat de domicili sense pernoctació a edificis més enllà dels propis de l’Administració, i considera “especialment important” que tornin a ser possibles els empadronaments en seus d’entitats socials, prohibits pel govern municipal del PSC el mes de maig de l’any passat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari