Àmbit de la notícia
Projectes

Quina actitud lingüística tenim amb els nouvinguts? 6 gags humorístics retraten els catalanoparlants

  • Logotip de la Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua, juntament amb la productora Minoria Absoluta, convida a reflexionar sobre les actituds lingüístiques dels catalanoparlants amb els nouvinguts. Ho fa de forma humorística a través de 6 gags que posen de manifest situacions lingüístiques habituals que evidencien la problemàtica dels catalanoparlants quan es dirigeixen a nouvinguts.

"Catalans anònims", "Reunió de veïns", "Nen traductor", "Esportistes integrats", "L'hora catalana" i "Posar-ho difícil" són els títols dels 6 gags que conformen aquesta campanya de sensibilització que pretén recollir i evidenciar els estereotips i tòpics que reproduïm els catalanoparlants en certes situacions, sobretot  quan ens dirigim a persones nouvingudes. Aquests gags, produïts per Minoria Asoluta (la mateixa productora que el Crackòvia i Polònia), es difondran a través de xarxes socials, mitjans de comunicació i també cinemes.

Els 4 eixos que s'han volgut treballar són els següents: 

  • El català no és una llengua minoritària, sinó legalment minoritzada.
  • La dominació simbòlica de molts catalanoparlants.
  • Els tòpics al voltant de la llengua catalana.
  • Assenyalar a tot catalanoparlant -tant d'origen com d'adopció- que ell mateix és un referent lingüístic.

En definitiva,  la Plataforma per la Llengua anuncia que "els gags suposen una aproximació humorística a tot aquest seguit d'impediments que no ens permeten, amb normalitat, apropar-nos en llengua catalana a molts dels nostres conciutadans i, per tant, perpetuar una discriminació que, creiem, en el segle XXI no té cabuda"

Mira els gags al Youtube

Més informació sobre la campanya

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari