50 especialistes de 15 països participen a Barcelona a la IV Trobada d’Experts en Cant Coral de la Mediterrània
Comparteix
La Trobada ha identificat nous interlocutors i s’ha fer ressò dels temes que preocupen als agents corals.
La IV Trobada d’Experts en Cant Coral de la Mediterrània que ha organitzat aquest darrer cap de setmana a Barcelona el Moviment Coral Català - oficina pel Cant Coral de la Mediterrània – es va cloure el diumenge dia 3 d’octubre al Museu d’Història de Catalunya. La Trobada ha aplegat 50 especialistes de 15 països d’arreu del Mediterrani, d’entre els quals destaquen Tunísia, Xipre, Marroc, Líban, Israel i Algèria .
En aquesta ocasió s’ha tractat del Cant Coral i els Joves i el Cant Coral i la Comunicació. Per això la trobada ha estat d’interès per als directors de cors, especialment cors joves, cors universitaris, cors de centres educatius...etc. Per als professors de música de secundària, de cant coral de conservatoris i escoles de música, etc. Així com responsables de comunicació o de butlletins i revistes d’entitats corals.
La trobada es va inaugurar el divendres dia 1 d’octubre amb un concert a càrrec de la Coral Claudefaula de Girona que presentà l’estrena mundial d’una sèrie de “cançons populars catalanes harmonitzades per compositors de diferents països de la mediterrània”, com S. Shoham (Israe) i Th. Louziotis (Grècia). Més de 100 persones van omplir l’església de Santa Àgata i van acollir amb molt d’interès el programa presentat.
Principals conclusions de la Trobada:
• IV Trobada d’Experts en Cant Coral de la Mediterrània ha servit per identificar nous interlocutors en els diferents països de la mediterrània, alguns dels quals no hi havien estat mai presents.
• Conèixer quins son els temes que preocupen als agents corals dels diferents països del mediterrani en relació al cant coral i els joves i la comunicació.
• Hi ha quantitat d’iniciatives corals arreu dels països de la mediterrània que trobaran en la revista Documents&Notes de l’Oficina per al Cant Coral de la Mediterrània un nou altaveu i eina de disseminació
“Identificar els interlocutors dels diferents països de la mediterrània i dibuixar un mapa sobre la situació del cant coral en aquest països” ha estat l’objectiu principal. Per aquesta raó cada edició ha estat dedicada a un tipus de cor diferent (cors infantils, cors de veus iguals, cors d’homes, cors mixtes, etc) i a qüestions comuns (formació de directors,composició, edició i enregistrament,etc).
“Crear una plataforma de difusió de les activitats i iniciatives corals de tota la regió mediterrània”, ha estat el segon objectiu. Finalment, i no menys important, la trobada és el marc ideal per al “naixement i impuls de nous projectes corals, així com de creació de treball en xarxa per a projectes d’abast internacional”. Fruit d’aquesta línia de treball són la “Conferència sobre Musica Religiosa de la Mediterrània" que tindrà lloc a Grècia del 7 al 9 d’octubre de 2011.
Més informació: Martí Ferrer i Bosch, President del Moviment Coral Català martiferrer@mcc.cat. mcc@mcc.cat. T. 93 319 67 28 i 655 94 89 85 www.mcc.cat
Afegeix un nou comentari