Crisi de treball dins les ONG

Autor/a: 
Josep Villagrasa (FAC)

Crisi de treball dins les ONG

Autor/a: 
Josep Villagrasa (FAC)

Resum: 

Un 32% dels treballadors de les ONG a Espanya han perdut la feina en els darrers dos anys. La davallada d'ingressos de les organitzacions per les retallades públiques i la baixada en les donacions obliga a les retallades de personal per mantenir el major nombre de projectes possibles.

Del 2009 al 2011, 200.000 treballadors d'organitzacions no governamentals van perdre la seva feina. Aquesta és la xifra estimativa del Baròmetre del Treball al tercer sector elaborat per la xarxa espanyola d'entitats per el treball (Red Araña) i l'associació Espanyola d'entats per a la formació i el treball (Red Emplealia). Un estudi realitzat amb la col·laboració de 357 entitats i que també apunta resultats desesperançadors respecte el futur. I és que, segons les conclusions d'aquest Baròmetre, fins a finals de 2012 aquesta xifra es podria incrementar amb 100.000 acomiadaments més.

La davallada en les ajudes des del sector públic i les grans donacions d'empreses s'apunten com les principals causes en la davallada d'ingressos de les organitzacions. Moltes entitats, a més, han optat per la difícil decisió de retallar en personal per no haver de renunciar a eliminar projectes d'ajuda als més necessitats.

S'ha de dir que aquest no és l'únic informe sobre la desocupació al tercer sector. Amb xifres molt dispars a aquestes, la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament (FCONGD) ha quantificat en 300 les persones que perdran la feina a finals del 2012 en l'àmbit de la cooperació internacional. En aquest cas, només tenint en compte la davallada d'ingressos provocada per les retallades d'un 55% de les ajudes de la Generalitat en aquest sector.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou