Àmbit de la notícia
Comunitari

Premis a l'acció cívica juvenil

Autor/a
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
  • Premis Jaume Ciurana: AEiG Montpalau de MEG

L'acte d'entrega dels Premis Jaume Ciurana 2010 s'ha celebrat aquest dilluns 23 de maig. L'objectiu d'aquest guardons és fomentar del gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, l'esperit de servei i el compromís envers la societat, i l'amor i el respecte per la natura entre els joves de Catalunya.

Mira el vídeo de l'entrega dels Premis Jaume Ciurana 2011

La 25ena edició dels Premis Jaume Ciurana han atorgat 8.000€ en premis a l’actuació cívica juvenil en les categories de “En la millora de l’Entorn Natural” i “En favor de les Persones”. També s’ha lliurat una menció honorífica.

Els grups guardonats en l’edició d’enguany són els següents:

 

En la categoria de “En la millora de l’entorn nautral”:

  • Primer Premi Jaume Ciurana 2010: als pioners i caravel·les de l’AEiG Pla de l’Estany, de Fontcoberta (Demarcació de Girona), per les tasques de neteja dels voltants i la teulada de l’Ermita de Sant Miquel, a la Serra Cavallera, i de la reconstrucció d’una paret de pedra seca del seu cementiri.
  • Segon Premi Jaume Ciurana 2010: als pioners i caravel·les de l’AEiG Montpalau, de Pineda de Mar (Demarcació de Girona), per la recuperació del camí vell del castell de Montpalau i redescoberta de la masia del bandoler Pau Gibert.
  • Tercer Premi Jaume Ciurana 2010: als participants al Camp de Treball de l’Escola Pia de Catalunya, per les tasques de neteja de l’Ermita de Sant Aleix i la recuperació de l’antic camí de la font de Claverol al Pallars Jussà.

 

En la categoria de "En favor de les persones":

  • Primer Premi Jaume Ciurana 2010: a la “Colla Novells” de l’AEiG Mare de Déu de Núria, de Barcelona (Sector IV), per haver esmerçat quatre dies de les seves vacances de Nadal convivint i fent tasques d’acompanyament a un grup de discapacitats de la residència MIFAS de Girona.
  • Segon Premi Jaume Ciurana 2010: al grup de joves participants en el projecte “Construeix-te”, de la Fundació Comtal de Barcelona, que han aconseguit superar les mancances d’habilitats personals i socials, tot perseverant en un curset de formació professional.
  • Tercer Premi Jaume Ciurana 2010: al grup de joves promotors de la “Coordinadora 11 de setembre a Tarragona” que organitzant una sèrie d’activitats lúdiques, han aconseguit que s’hi celebri la Diada Nacional de Catalunya amb una notable participació d’entitats i ciutadans.

 

Menció honorífica: a Càritas de Girona pel projecte “Apadrinar un avi”, consistent a establir relacions generacionals entre joves estudiants i persones grans afectades de solitud, acollides en residències de Girona, Salt i Banyoles.

El jurat dels Premis Jaume Ciurana 2010 ha estat format per:

  • Violant Cervera Godia, directora general d’Acció Cívica i Comunitària
  • Maria Dolors Llevadot i Roig, vídua del senyor Jaume Ciurana
  • Jaume Serra i Casals, subdirector general de Joventut
  • Manuel Subirà Rocamora i Ramon Bossa Faig, del Grup d’Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari