C.A.T. Centre Artesà Tradicionarius a la Festa Major de Gràcia
Comparteix
Durant les Festes de Gràcia, nombrosos grups de folk convertiran la plaça del Sol, en la plaça del Folk.
El Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T) és un equipament públic de l'Ajuntament de Barcelona amb un àmbit preferent d'actuació de música tradicional catalana, que incorpora a les seves programacions grups i solistes d'altres tradicions musicals: de l'Estat espanyol, occitans, francesos, italians, irlandesos, grecs, etc. Des de fa anys, participa en la programació de concerts de la Festa Major de Gràcia.
Del 15 al 21 d’agost, Gràcia es guarneix de Festa Major i els carrers i les places s’engalanen i es preparen per rebre milers de visitants. Enguany, la plaça del Sol que es converteix en la plaça del Folk, també es prepara per rebre músics del món de la música folk veterans i novells.
Els grups que aquest any trepitjaran l’escenari de la plaça del Folk seran Bruel, Set de Folk, El Pont D’Arcalís amb el seu últim treball Foc al Tribunal, Txala amb els seu últim disc El Brot, Estrellas de Gràcia + Arrels de Gràcia amb l’espectacle Generacions rumberes, Los Moussakis, Els Randellaires, Les Violiles i el Belda i el Conjunt Badabadoc.
I després de cada concert, DJ Petit amenitzarà la plaça fins ben entrada la matinada. Pol Fàbregas ofereix cançons dels Països Catalans i músiques que travessen la Mediterrània: sons d'Occitània, balls i tonades del Piemont i el folklore més energètic dels Balcans i Grècia. Ritmes potents i marxats, tast folky d'arrel mediterrània, mesclat amb grups d'Astúries, País Basc i Anglaterra.
L'Associació Cultural TRAM gestiona el Centre Artesà Tradicionàrius, mitjançant un conveni amb Ajuntament de Barcelona, Districte de Gràcia; Ajuntament de Barcelona, ICUB i el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya. El centre disposa d'un teatre-auditori per 400 persones, una sala d'exposicions, un bar-espai de trobada, dues aules, oficina i altres annexos. En total, uns 1.400 metres quadrats.
Durant l’any 2011 ha programat; el XXIV Festival Tradicionàrius, concerts, folk, La Taverna del C.A.T, Cançons de dingú, Montjuïc de Nit i el Concert de Patum. Des de fa anys, ha programat concerts, balls i sessions d'improvisació i intercanvi entre solistes i grups. A més, amb periodicitat trimestral du a terme tallers d'aprenentatge d'instruments (acordió diatònic, percussió, gralla, violí, flabiol, etc.) i de dansa, així com Tallers d’Arsèguel (d’aprenentatge en caps de setmana).
També ha col·laborat en el projecte On The Line on milers de joves han cantat i ballat les mateixes danses i cançons de cinc zones del meridià: Illes Shetland, Northumbria, Gascunya, Catalunya i Burkina Faso.
El C.A.T Centre Artesà Tradicionàrius va ser creat l'any 1993 a iniciativa de l'Associació Cultural TRAM (formada per músics i persones interessades en la promoció de la música i la cultura tradicional catalana) i de la proposta de l'Ajuntament de Barcelona per assumir la gestió d'un dels centres cívics de la xarxa pública (L'Artesà, al barri de Gràcia). TRAM ja acumulava una notable experiència organitzativa després de cinc edicions del Festival Tradicionàrius, la mostra més important de la música d'arrel tradicional arreu dels països de llengua catalana. El Festival programa concerts i balls i altres activitats al llarg de dotze setmanes (de gener a març).
Més informació :
tramcat@tradicionarius.cat
www.tradicionarius.cat
Afegeix un nou comentari