Àmbit de la notícia
Social

Xarxa Bitàcola, nova web per millorar l'àmbit d'inserció laboral i salut mental

  • Logotip Bitàcola
  • Captura de la plana web Xarxa Bitàcola

Els i les professionals que treballen per la inserció laboral de les persones amb trastorns mentals tenen un punt de trobada virtual, on compartir experiències i coneixements: la Xarxa Bitàcola. Aquesta iniciativa ja compta amb un any de trajectòria, però tot just entrena plana web, la qual facilitarà l'intercanvi!

Bitàcola és un projecte innovador que treballa per minimitzar els efectes de l'estigma en el procés d'inserció laboral en salut mental i els efectes del malestar o el patiment psicològic en els entorns laborals que poden comportar problemes de salut mental. Desenvolupa un nou paradigma en salut mental des del qual pensar i intervenir en el procés d'inserció laboral.

El nou lloc web d'aquesta iniciativa, xarxabitacola.org, donarà cabuda a totes les informacions i coneixements que es generin entre els/les professionals que treballen als serveis d'inserció laboral de salut mental.

La plataforma web està configurada per ser una eina de treball i per crear xarxa entre aquests professionals. Compta amb una intranet on pots trobar, entre d'altres, una borsa de treball per a usuaris/àries dels serveis i una altra borsa de treball per als professionals.

Immaculada Pinar, directora del projecte, va explicar, a la Jornada de transferència de coneixements i resultats del Projecte Innovador Bitàcola que va tenir lloc el 20 de desembre passat, que la intenció és poder crear una xarxa a tota Catalunya que serveixi per dur a terme la finalitat d'aquest projecte: "El canvi de mirada. Els professionals han de saber adaptar-se a l’empresa del segle XXI, a la perspectiva de gènere i a noves tècniques com és el coaching; i els usuaris han de saber valorar-se per ells mateixos i buscar la seva motivació".

En aquestes jornades a més de presentar la nova plana web, es van donar a conèixer els resultats del Projecte Innovador Bitàcola que es troba en la seva recta final. Amb aquest projecte han volgut innovar en la metodologia del coaching i generar un canvi de mirada vers el col·lectiu de persones que pateixen psicològicament en els seus llocs de treball o que aquest mateix patiment no els deixa trobar feina. En definitiva, han buscat un nou model d'inserció laboral en salut mental.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari