Fora de classe?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Fora de classe?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

La Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA) ha publicat la “Guia de criteris de qualitat per a les activitats d’educació ambiental. Fora de classe”, que estableix 30 criteris per dissenyar, desenvolupar i avaluar amb qualitat les activitats d'educació ambiental.

La publicació s’ha elaborat de forma col·lectiva per part d’alguns membres del Consell de Centres d’Educació Ambiental de la SCEA -que des del 1991 aglutina centres d’educació ambiental-, i s’ha realitzat amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Obra Social de CatalunyaCaixa.

Consultable en línia

La guia és consultable i descarregable al web de la SCEA i aquells que són socis de l'entitat poden recollir-ne un exemplar en paper la seu de l'entitat.

També està previst un bloc que inclourà, a més de la guia en català, castellà i anglès, un programa per avaluar les activitats i un banc d'activitats d'educació ambiental).

També un curs

La SCEA preveu també un curs per presentar i aprendre a utilitzar la guia, pensat per aquelles persones que vulguin dur a terme un procés de formació sobre criteris d'educació ambiental, tant a nivell personal com professional.

Els cursos tindran una durada aproximada de 4 hores, amb un preu de 200 €/curs, i constaran d’una sessió teòrica (explicació de la guia, utilitats, ...) i d’una sessió pràctica (anàlisi i avaluació d’activitats). Es realitzaran inicialment a la SCEA i estan a la disposició de qualsevol entitat, equipament, empresa, curs, formador/a, dissenyador/a... que vulgui realitzar-lo.

Aquesta formació es pot contractar, previ pagament, i inclourà la formació i les guies necessàries.

També podeu consultar la guia en document adjunt.

Afegeix un comentari nou