Àmbit de la notícia
General

Catalunya necessita prop de 1.000 donacions de sang diàries

  • Donants de la marató de Barcelona. Font: Banc de Sang i Teixits
  • Agraïments als donants. Font: Banc de Sang i Teixits

1.967 persones demostren el seu esperit solidari en la Marató de donació de sang de Barcelona,  que el Banc de Sang i Teixits va organitzar per reactivar el ritme de donacions després del Nadal.

El Banc de Sang i Teixits va organitzar, els passats 13 i 14 de gener, la cinquena edició de la Marató de donació de sang de Barcelona. Sota el lema “Que corri la sang”, la campanya tenia l’objectiu d’aconseguir 1.500 donacions per recuperar les reserves després de la baixada habitual de les vacances de Nadal.

Catalunya necessita 1.000 donacions de sang diàries per garantir les necessitats de la ciutadania

Les 1.967 donacions aconseguides han permès recuperar el ritme de donacions que el mes de desembre va caure per sota de la mitjana, situada en 25.000 donacions mensuals. Cada dia a Catalunya es necessiten prop de 1.000 donacions i cadascuna d'elles pot ajudar a salvar fins a tres vides.

L’escenari principal de la marató va ser el Palau Robert, on es van organitzar diverses activitats per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de donar sang, però els donants també van poder adreçar-se als hospitals Sant Pau, Vall d’Hebron i Clínic.

Una vegada més, les xifres han demostrat l’esperit solidari de la ciutadania que durant els dos dies es va apropar a donar sang i que ha permès superar els objectius previstos.

Més informació: 

Notícia de BTV

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari