Els Centres d’Internament d’Estrangers posen traves a la tasca informativa dels periodistes
Comparteix
Els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) s’han posat al punt de mira de l’opinió pública per la seva actitud poc transparent, cosa que fa posar en dubte el tracte que reben els estrangers internats.
A finals d’any el Síndic de Greuges ja va alertar el Parlament de Catalunya sobre les condicions de vida que es donaven al CIE de la Zona Franca, i sobre les seves sospites de maltractaments. No va poder ser més explícit perquè no se li va permetre la visita al centre i com a resposta a les seves demandes d’explicacions només va rebre silenci.
Un silenci que van seguir marcant l’actualitat després de la mort d’un jove el passat 6 de gener al mateix CIE de la Zona Franca. Segons l’informe forense la defunció va ser per mort natural, però els companys del jove asseguren que van avisar que no es trobava bé i no els van fer cas. La notícia es va quedar aquí, en el fet mateix, sense possibilitat d’investigació perquè els companys del jove mort van ser expulsats de forma massiva, segons denuncia SOS Racisme, silenciant així la seva veu i tota possibilitat d’aclarir la notícia.
Arran de les dificultats del col·lectiu periodístic per a informar correctament del què es cou en aquests centres el Grup de Periodistes Ramon Barnils ha emès un comunicat en què denuncia que la Direcció Superior de Policia de Catalunya denega qualsevol entrevista que es sol·licita amb el director del CIE de la Zona Franca, que no es permet que els mitjans de comunicació visitin cap d’aquests centres, i que quan hi ha denúncies per maltractaments els interns denunciants són immediatament expulsats.
+ informació
Afegeix un nou comentari