L'Eurocambra proposa eximir d'IVA a les ONG

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L'Eurocambra proposa eximir d'IVA a les ONG

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

El passat dia 13 d’octubre, l’Eurocambra va aprovar un informe no vinculant en el qual demanava que la Comissió estudiï exonerar de l’IVA a les entitats sense afany de lucre.

La setmana passada, l’Eurocambra va demanar a la Comissió Europea que proposi un mecanisme que permeti als Estats membres eximir l’IVA de les activitats i transaccions que duen a terme les entitats sense afany de lucre.

Aquesta pretensió es justifica per la creença que aquestes organitzacions tenen un paper molt important i molt beneficiós per a la democràcia, el creixement i la prosperitat a Europa.

El que es demana fonamentalment és que la Comissió estudiï la possibilitat de reduir els tràmits administratius de l’IVA, demanant més flexibilitat.

Els diputats també sol·liciten que els Estats acordin una llista de béns i serveis que haurien de tenir beneficis fiscals o un tipus reduït d’IVA per gener del 2012. També es pretén la introducció d’autoritats úniques d’IVA així com un model de factura europea, abans del 2015.

Llegir més

Afegeix un comentari nou