Els serveis d’atenció a les famílies amb fills amb discapacitat intel·lectual

 Font:
Font:

Els serveis d’atenció a les famílies amb fills amb discapacitat intel·lectual

Resum: 

Dincat presenta un manual adreçat als professionals de les entitats que treballen amb aquestes famílies per tal de transmetre l’experiència i coneixements generats en aquests anys.

El servei d’atenció a famílies especialitzat en la discapacitat intel·lectual i el desenvolupament (SAFDID) és un projecte pilot que va posar en marxa la federació a l’any 2005 amb la finalitat d’acompanyar les famílies al llarg del seu cicle vital, partint dels seus propis recursos i fortaleses, atenent a les seves necessitats i demandes, i facilitant els suport necessaris per a mantenir i/o millorar la seva qualitat de vida i garantint el benestar de tots els seus membres.

Després d’aquests anys de funcionament, Dincat presenta un manual per al disseny i la implementació d’un SAFDID. La idea és que aquest sigui una eina de suport per als professionals de les entitats, ja que es detalla l’experiència i es faciliten els materials que s'han elaborat i emprat en aquest temps.

En concret, la publicació –disponible en paper o en format electrònic– es divideix en dues parts. Un primer apartat teòric on es desgranen els principis que fonamenten el servei (qualitat de vida familiar, treball amb les famílies i relació família-professionals) i un altre més pràctic on s’especifiquen els principals elements que cal tenir present en el disseny i implementació d’aquest recurs (consideracions prèvies, elaboració i guió del projecte marc i disseny del circuit de treball).

A més dels diferents materials utilitzats al SAFDID al llarg d’aquests anys, Dincat també ha tingut en compte per a l’elaboració del manual altres publicacions editades per la federació estatal.

Afegeix un comentari nou