Diàlegs antiracistes: 'Venen a delinquir'

Tauler d'escacs_mudei_Flickr
Dimecres, 30/11/2011

Qui ho diu? Per què? Què hi ha de cert? En aquesta taula de debat, organitzada per SOS-Racisme, s'hi abordarà el binomi delinqüència - immigració, desmuntant els tòpics que criminalitzen a la població d'origen immigrant i normalitzen el racisme a la nostra societat.

El Diàleg Antiracista 'Venen a delinquir' comptarà amb la participació d'experts de diferents àmbits per tractar temes com la identificació per perfil ètnic, la major detenció de persones d'origen immigrant o el paper dels cossos policials en la consolidació d'aquest binomi.

Ponents:

  • Gonzalo Escobar, jurista i membre del Consell de SOS Racisme-Catalunya
  • Cristina Fernández, de l'Observatori del Sistema Penal i Drets Humans de la UB
  • Lola Vallès, de l'àrea de Recerca, Coneixement i Relacions Exteriors de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya del Dpt. d'Interior
  • José María Benito Celador, Inspector del Cos de Policia i responsable de Comunicació del Sindicat Unificat de Policia

Els Diàlegs Antiracistes pretenen fer un anàlisi des de l'òptica de l'antiracisme, la igualtat de drets i oportunitats i la no-discriminació, temes d'interès per l'opinió pública. I és que, en un context com l'actual, permetre la difusió de mentides que criminalitzen una part de la població posa en perill la convivència i la cohesió social.

Data: 

Dimecres 30 nov

Hora: 

19:00

Organitzador: 
-
Correu electrònic de l'organitzador: 
organitzacio@sosracisme.org