Sensibilitzar a través del teatre social
Comparteix
La Fundació Autònoma Solidària (FAS) ha apostat aquest curs per aquesta eina com a mitjà de sensibilització sobre temàtiques diverses i ofereix un curs per apropar el teatre social a la comunitat universitària.
El ventall de possibilitats que abraça un concepte tan ampli com el de teatre social va des del teatre entès com a teràpia fins a aquell amb un rerefons més reivindicatiu. Conscients de les potencialitats d’aquest, des de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) han volgut posar a disposició de la comunitat universitària la possibilitat de realitzar un curs de teatre social, entenent aquest com una potent eina de sensibilització. Per tal de donar a conèixer què és el teatre social als i les estudiants, el proper dijous 4 d'octubre la FAS muntarà una carpa informativa a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb informació sobre el teatre social en general i el curs que oferirem aquest any en particular. Aprofitant l'espai de la plaça, alguns membres del Forn de Teatre Pa'Tothom presentaran l'obra "El sillón", una intervenció teatral que gira entorn al consumisme. Després de la representació, el actors convidaran al públic a iniciar un debat i a realitzar propostes entorn al consum responsable.
La idea que tenen des de la Fundació és poder crear un grup estable de teatre a la universitat capaç de dur a terme accions de sensibilització sobre problemàtiques relacionades amb els seus principals àmbits d'actuació: salut, cooperació, medi ambient i temes socials en general.
El curs s'estructurarà en dos blocs: una formació inicial intensiva de 18 hores repartides entre dos divendres i dos dissabtes de novembre i el programa anual que començarà el 23 de novembre i acabarà el 7 de juny. Durant el curs, les sessions, que combinaran formació teòrica i pràctica, es duran a terme els divendres de 12h a 15h a la sala d'assaig 2 de l'Edifici d'Estudiants del campus de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès).
L'activitat es desenvoluparà amb la col·laboració del Forn de Teatre Pa'tothom, una entitat que des del 2000 ha desenvolupat diversos projectes seguint les bases del teatre de l'oprimit i ha treballat per la defensa dels Drets Humans i l'eradicació de l'exclusió social entre d'altres utilitzant el teatre com a eina pedagògica i de conscienciació.
El curs està reconegut amb crèdits acadèmics: 6 crèdits de lliure elecció o 4 ECTS.
Afegeix un nou comentari