Les entitats, unides contra la sida

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les entitats, unides contra la sida

Resum: 

Més de 300 entitats de tot l’Estat adrecen una carta a Ana Mato, nova ministra de Sanitat, per exigir que el Govern compleixi el seu compromís amb la lluita contra el VIH i la sida.

Amb data de 5 de gener de 2012, una quinzena de plataformes de lluita contra la sida han adreçat una carta a Ana Mato, nova ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, per fer-li arribar les seves aspiracions i neguits de cara la nova legislatura.

Les plataformes signants de la carta representen més de 300 organitzacions implicades en la lluita contra el VIH i la sida. En la seva carta, les entitats recorden que el VIH afecta a més de 150.000 persones a l’Estat i demanen a la nova ministra una reunió a fi de continuar el treball conjunt contra la pandèmia.

En aquest sentit, reclamen diàleg social i lideratge compartit amb les organitzacions civils: tal com ha declarat Ana Pastor, presidenta de FUNSIDA, “no han d’existir decisions unilaterals per part del govern” atès que la participació de les ONG i la societat civil ha aconseguit progressos que d’altra forma haurien estat impossibles.

La carta adverteix, a més, que Espanya segueix sent un dels països amb més alta incidència de VIH a Europa i que la crisi pot posar en perill els avenços que s’han assolit en els darrers anys.

Per això, les entitats reclamen a la nova ministra que vetlli per la qualitat de vida de les persones amb VIH mitjançant un “compromís econòmic sostingut i un lideratge polític a llarg termini” garantint l’existència i continuïtat de la Secretaria del Pla Nacional sobre la Sida (SPNS).

Alhora, demanen que l’Estat mantingui també el seu compromís amb els acords internacionals signats en relació amb la lluita contra el VIH i que garanteixi el respecte total als drets fonamentals de les persones afectades.

Segons les entitats, malgrat que es consideri una malaltia crònica, la infecció per VIH segueix excedint l’àmbit sanitari a causa de l’estigma que encara avui porta associat. Per això, entenen que l’Estat ha d’assegurar no solament l’accés a l’assistència sociosanitària sinó que ha de treballar per promoure la igualtat i la no-discriminació.

Afegeix un comentari nou